BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da Yeni Yıl kutlamaları iptal edildi

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi genç kadının yasına saygı amacıyla Yeni Yıl kutlamaları iptal edildi.

Abone ol

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, bir otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi genç kadının yasına saygı amacıyla Yeni Yıl kutlamaları iptal edildi.

Hindistan ordusu, Pencab ve Haryana eyaletleri tüm resmi kutlamaları iptal ettiklerini duyurdu.

İktidardaki Kongre Partisi lideri Sonia Gandhi de Yeni Yıl kutlaması yapmayacaklarını açıkladı.

Bu arada, tecavüzün yaşandığı başkent Delhi’de protesto gösterileri devam etti.

Hindistan hükümeti tarafından kiralanan bir uçakla tedavi gördüğü Singapur'dan alınıp Hindistan'a getirilen kadının cenazesi dün dini törenle yakıldı.

23 yaşındaki tıp öğrencisinin tecavüze uğraması Hindistan halkını son iki haftadır sokağa döküyor.

Halk, ülkelerinde cinsiyetlere karşı tavırların, tecavüz ve kadınlara karşı şiddet uygulanmasına dair kanunların değişmesini istiyor.

Bir yandan yas ibadetleri devam ederken, oteller, kulüpler, iş merkezleri ve ünlüler de Yeni Yıl etkinliklerini iptal edeceklerini belirtti.

Sonia Gandhi, bu tür olaylara yol açan, "Hindistan'ın utanılması gereken toplumsal zihniyeti" olarak nitelediği anlayışa karşı mücadele edeceğine söz verdi.

16 Aralık'ta gerçekleşen toplu tecavüz olayından dolayı tutuklanan altı erkek şimdi cinayetten de suçlanıyor. Suçlarının kanıtlanması durumunda altısı da ölüm cezasına çarptırılabilir.