BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da toplu cenaze töreni düzenlenecek

Yoğun muson yağmurları ardından Hindistan'da meydana gelen sel ve toprak kaymaları ardından mahsur kalan binlerce kişiyi kurtarmak için çalışmalar sürerken, yaşamını yitirenler için de toplu cenaze törenleri düzenlenecek.

Abone ol

Yoğun muson yağmurları ardından Hindistan'ın kuzeyinde meydana gelen sel baskınları ve toprak kaymaları ardından mahsur kalan binlerce kişiyi kurtarmak için çalışmalar sürerken, yaşamını yitirenler için de toplu cenaze törenleri düzenlenecek.

Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterler, pek çok tapınağın bulunduğu Badrinath kentinde mahsur kalan altı bin kişiyi kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan yetkililer, sel ve toprak kaymalarından en çok etkilenen Kedarnath kentinde, cenazelerin toplu olarak yakılması için hazırlıklar yapıldığını açıkladı.

Uttarakhand eyaletinde 600'den fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Eyalet Valisi Vijay Bahuguna, hafta sonunda yaptığı açıklamada ölü sayısının bine çıkabileceğini söylemişti.

Bugüne kadar yürütülen çalışmalarda mahsur kalan 97 bin kişinin kurtarıldığı belirtiliyor.

Bu yıl hem erken hem de yoğun başlayan muson yağmurlarının son 80 yılın en şiddetli yağışları olduğu düşünülüyor.

Kurtarma çalışmaları yoğun yağış nedeniyle bu sabah kesintiye uğrarken, havanın açılması ardından hava kuvvetlerine ait helikopterler Badrinath'ta mahsur kalan binlerce kişiyi kurtarmak üzere yeniden harekete geçti.

Yetkililer, Kedarnath kentinde toplu olarak yakılması planlanan cenazelerin pek çoğunun tanınmayacak halde olduğunu, bu kişilerin fotoğraflarının çekildiği ve daha sonra kimlik tespiti yapılmak üzere DNA örneklerinin alındığını açıkladılar.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, sel felaketinden etkilenen bölge için 170 milyon dolarlık bir yardım fonu ayrıldığını açıkladı.