BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da 'seri katil' idam edilecek

Hindistanlı yetkililer, bir kız çocuğunun öldürülmesiyle bağlantılı olan ve "korku evi" olarak adlandırılan davada suçlu bulunan bir erkeğin gelecek hafta idam edileceğini açıkladı.

Abone ol

Hindistanlı yetkililer, bir kız çocuğunun öldürülmesiyle bağlantılı olan ve "korku evi" olarak adlandırılan davada suçlu bulunan bir erkeğin gelecek hafta idam edileceğini açıkladı.

Bir işadamının Delhi yakınlarındaki evinde hizmetçi olarak çalışan Surinder Koli, 2007'de ev yakınlarında bir kız çocuğu cesedinin bulunması üzerine işadamı olan işvereni Moninder Sing Pandher ile birlikte tutuklanmıştı.

İkili, 14 yaşındaki Rimpa Haldar'ı öldürmekten 2009'da hüküm giymiş, ancak işveren daha sonra yüksek mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Haldar'ın parçalanmış cesedi ülkeyi şoka uğratmış, polis ihmalle suçlanmıştı.

Polis, Koli'nin Delhi yakınlarında hizmetçilik yaptığı evde en az 19 genç kız ve çocuğun tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü ve cesetlerinin parçalanarak poşetlere saklanmış halde bulunduğunu belirtiyor.

Koli'nin şeker ve çikolata ile çocukları kandırarak eve çektiğine inanılıyor.

Polise ihmal suçlaması

Çocuk kaçırma, cinayet ve tecavüz girişiminden suçlu bulunan Koli, yamyamlık ve nekrofili (ölü seviciliği) suçlamalarını mahkemede kabul etmişti.

Bölge halkı, kayıp olarak bildirilen çocuklar yoksul ailelerden geldiği için polisin harekete geçmediğini ifade ediyor.

Yetkililer, Uttar Pradesh eyaletinde bir cezaevinde tutulan Koli'nin 12 Eylülde asılarak idam edileceğini açıkladı.

Hindistan'da idamlar nadiren hayata geçiriliyor. Fakat son iki yılda iki idam gerçekleşti.

2008'deki Mumbai saldırılarını gerçekleştirenler arasında tek hayatta kalan Muhammed İcmal Kasab Kasım 2012'de, 2001'de Hindistan parlamentosuna yapılan saldırının sorumlusu Afzal Guru ise Şubat 2013'te asılarak idam edilmişti.