BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Herkes üzerine düşeni yapsın!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Van'da konuştu.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Herkes üzerine düşeni yaparsa ülkemiz çok güçlü bir konuma gelecek'' dedi.

Hakkari'deki temaslarının ardından karayoluyla Van'a gelen Maliye Bakanı Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Hakkari-Van karayolundaki Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Burada, askerlerle bir araya gelerek yemek yiyen bakanlar, Van merkezde bu eğitim öğretim döneminde yaptırılan 32 derslikli Zaferler İlk ve Orta Okulu'na geçti.

Öğrencilere oyuncak dağıtan Şimşek ve Avcı, daha sonra öğretmenlerle sohbet etti.

Bakan Şimşek, burada yaptığı açıklamada, Hakkari'de atmosferin son derece pozitif olduğunu, herkesin büyük bir misafirperverlik gösterdiğini belirterek, çözüm sürecinin herkesi heyecanlandırdığını söyledi.

Şimşek, insanların sahip çıkması durumunda çözüm sürecinin başarıya ulaşacağını bildirerek, şunları kaydetti:

''Biz de zaten konuya o çerçevede bakıyoruz. Herkes üzerine düşeni yaparsa ülkemiz çok güçlü bir konuma gelecek. Hem temel hak ve özgürlükler anlamında hem demokratik standartlar anlamında hem de birliğimizin, kardeşliğimizin, beraberliğimizin güçlenmesi anlamında. Bu tabii bizi ekonomik olarak da çok güçlü konuma getirecek.''

Hakkari programının verimli geçtiğini anlatan Şimşek, ''Son gittiğimde kepenkler kapalıydı. Vatandaşla doğrudan doğruya sıcak bir diyalog kuramadık. Ama bu defa akşam esnaf ziyaretinde, herkesle rahat bir şekilde diyalog kurma imkanımız oldu. Yani hava çok güzeldi. İnşallah ülkemiz bu sorunu da çözer'' diye konuştu

ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Bir öğretmenin, eşinin Vanlı olduğunu ve 30 yıldır kentte görev yaptığını bildirerek, Doğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan memurlara ne gibi teşvikler verileceği yönündeki sorusuna Bakan Avcı, şu yanıtı verdi:

''Göreve yeni başlayan öğretmenler, başka yerlere gitmek istiyor. Fakat bölgenin tecrübeli öğretmenlere ihtiyacı var. Bu konuda bir formül üretmeye çalışıyoruz. Lütfen siz de bana yardımcı olun. Ne yapmamız gerekir ki doğuda, güneydoğuda daha deneyimli öğretmen arkadaşlarımız, daha uzun süreli görev yapsın? Bu konuda ne gibi önlemler almalıyız? Siz de tecrübelerinizi bizimle paylaşın. Herkesi bir Vanlıyla evlendiremeyeceğimize göre, mutlaka başka şeyler de bulmamız lazım.''

Okuldaki programdan sonra Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı gezerek sohbet eden Bakan Şimşek, vatandaşlara da tatlı ikram etti.

Bakanlar Şimşek ve Avcı, temaslarının ardından Van'dan ayrıldı.