BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  SAĞLIK

Her yerde bulabileceğiniz 'karaciğeri yenileyen 6 besin'

Çeşitli karaciğer rahatsızlıkları, ilerleyen evrelerde büyük tehlike saçabilir. Bu nedenle karaciğeri yenilemek ve dinç tutmak gerekir. İşte karaciğeri yenileyen 6 besin...

Abone ol

Karaciğerin, kendini birçok hastalıktan sonra yenileyebilecek dikkate değer bir kapasitesi vardır. Fakat bazı durumlarda, karaciğer geri dönülemez bir biçimde zarar görebilmektedir.

Bu durum; kalıtsal anormalliklerin, aşırı alkol ve ilaç kullanımının, kanser ya da hepatite (karaciğer iltihabına) sebep olan bulaşıcı virüslerin sonucunda olabilir.

Aşağıdaki 6 besini dozunda tüketerek karaciğerinizi sağlıklı bir biçimde yenileyebilirsiniz.

Su

Vücuttaki zararlı toksinler sıvı oranı azalınca artar. Bu durumu engellemek için günde en az 2,5 litre su tüketilmelidir. Su karaciğerdeki toksinleri idrar yoluyla atarak yağlanmasını engeller.

Avokado

İçerdiği omega-3 yağ asidi karaciğerin yenilenmesini destekler. Vücutta biriken zararlı yağ asitlerini temizleyerek karaciğerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Üzüm çekirdeği

Yapılan araştırmalarda üzüm çekirdeğinin karaciğer yağlanmasını engellediği ortaya çıkmıştır.

Sarımsak

Karaciğeri yenileyen etkili besinlerden biridir. Sarımsak, karaciğerin enzimlerini doğru çalıştırarak toksinlerin vücutan idrar ya da dışkılama ile atılmasına yardım eder.

Limon suyu

Güçlü bir anti bakteriyel etkisi olan limon suyu aynı zamanda karaciğer yağlanmasını engeller. Karaciğerin yenilenmesinde yardımcı olan limon suyu ile yapılan detoksu uzmanlar haftada bir kez de olsa tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.

Brüksel lahanası
İçerdiği sülfür bileşeni sayesinde hasara uğrayan dokuları yeniler. Aşırı hormon ve zararlı toksinleri idrar yolu ile vücuttan atar.