BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  POLİTİKA

Devlet Bahçeli'nin yeni sistem önerisine AK Parti'den yeşil ışık!

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, "Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim" önerisinin kıymetli olduğunu belirterek "Buna ilişkin çalışmalar yapılabilir ama bunlar ortak mutabakat ile yapılır" diye konuştu.

Abone ol

Bostancı, "Sayın Bahçeli, büyükşehirlere ilişkin, kamu hizmetinin daha iyi verilmesi ve büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanı arasında, hizmet etme çalışmalarını, çabalarını sekteye uğratacak siyasal farklılıkların olmaması için, bu değerlendirmeyi yaptığı kanaatindeyim." diye konuştu.

"Buna ilişkin çalışmalar yapılabilir"

Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü: Amaç, burada hizmetlerin vatandaşlara daha iyi intikal etmesi. Formülün nasıl olacağı, nasıl yapılacağının arkasındaki asli unsur olarak son derece kıymetlidir. Sadece MHP'nin değil, bütün siyasi partilerin düşünmesi gereken bir husustur. Sayın Bahçeli, bir öneride bulundu. Bu çok kıymetlidir. Büyükşehirler üzerine bizim geçmişte de değişik müzakerelerimiz vardı, 'daha iyi nasıl bir hizmet verilir?' diye. Buna ilişkin çalışmalar yapılabilir ama bunlar ortak mutabakat ile yapılır.