BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Her türlü katkıyı veririz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak bir düzenleme için her türlü katkıyı vereceklerini ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak bir düzenleme için her türlü katkıyı vereceklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ATİSAN Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. Burada iş adamlarıyla görüşen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yapılan üretimin de bütün siyasi partilerce desteklenmesi gerektiğini belirterek, bunun siyasetin ortak paydası olması gerektiğini kaydetti. İşadamlarından otobüs üretimi hakkında bilgi aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, İstanbul için Hollanda’dan alınan metrobüslere eleştiride bulundu.

"İYİ DÜZENLEMELER GELSE..."
Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin cam ve petrol kimya sanayisinde geldiği noktaya dikkat çekti. Nükleer enerji türüne karşı olmadıklarını ve Türkiye’nin nükleer teknolojiyi öğrenmek zorunda olduğunu da kaydeden Kılıçdaroğlu, ’teknolojiyi de öğreneceğimiz şekilde yapalım’ dediklerini ancak kabul ettiremediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Her şeyi yabancılar gelip yapacak. Teknolojiyi öğreneceğiz. Sonra biz elektrik alacağız. İyi de dışardan alsaydınız elektriği, niye nükleer santrali Türkiye’ye yapıyorsunuz ki. Teknolojiyi öğrenmek zorundayız. Endişeniz olmasın, biz kendi ürünümüzü her ortamda savunacağız. Sanayicimizin arkasında olacağız, önünde engel varsa o engeli de kaldıracağız. İyi düzenlemeler gelse bizim başımızın üstüne ama o iyi düzenlemelerin arasına öyle düzenlemeler koyuyorlar ki biz ona itiraz ediyoruz. İtiraz edince de gelip size ’CHP karşı çıktı’ diye şikayet ediyorlar. Bizim karşı çıktığımız başka bir şey. Örnek verdim, nükleer santral. Dilimizde tüy bitti, bunu yapalım ama teknolojiyi bizim mühendis öğrenebilmeli. Bu ülkenin yaranına olan hiçbir şeye karşı değiliz, eğer bu ülkenin sanayicisi üretecekse biz onun yanında duracağız."
Bir kişiye bile istihdam sağlamanın önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, sanayide iyi bir noktaya gelindiğini belirterek, “Aşmamız gereken bir temel çizgi var, katma değeri yüksek ürünleri yakalamalıyız. Burada son 10 yılda gerileme var, biraz geriledi. Bunu artırmamız gerekiyor. Bunu artırmanın yolu da sanayileşmeden geçiyor" diye konuştu.

TEKİN’İN FEZLEKE İDDİASI
Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in 3 ayrı bakanla ilgili daha fezleke olduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili sorusuna, "Fezlekeler gelmeden yorum yapmak doğru değil. Onların gelmesini bekleyeceğiz" karşılığını verdi.

ÇİÇEK’İN HSYK ÖNERİSİ
Bir gazetecinin Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in HSYK ile ilgili komisyon önerisini sorması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Komisyon kurulması ile ilgili bir çağrı henüz gelmedi. Çağrı gelirse yargıç teminatı, hakim teminatı, yani yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak bir düzenleme için biz her türlü katkıyı veririz" cevabını verdi.

ÖYM’LERİN KALDIRILMASI
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına yönelik bir soruya ise Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:
"Bundan altı ay önce ’Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi’ yayınlamıştık. O bildirgenin iki maddesi özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve bu mahkemelerde görülen davaların normal mahkemelerde görülmesini kapsıyordu. Bizim bildirgemiz böyleydi. O dönem teklif ettiğimizde hükümet bunu duymazlıktan geldi. Ama bugün bizim bu önerilerimizi kabul etmiş görünüyorlar. Getirirlerse mutlu oluruz, niye olmasın."
Kılıçdaroğlu’na ziyarette CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da eşlik etti.
(İHA)