BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Her şehit evinde ayrı bir hikaye

Hakkari Çukurca'da askerler şehit düştü, geriye yürek burkan anılar kaldı

Abone ol

Edirne'de görev yaptığı sırada tayini Hakkari'ye çıkan ve 17 Temmuz'da Hakkari'de görevine başlayan uzman çavuş Turan Kurt'un, 2 gün önce eşiyle telefonla görüşmüştü. O telefonda eşine 24 saattir postallarını çıkarmadığını söyleyerek ve ''Burada her an her şey olabilir'' diyerek helallik istedi.

shm.20110818120049.jpg

BANKA KREDİSİYLE EV ALMIŞTI
Uzman çavuş Kurt'un, daha önce Salihli'de 6 yıl görev yaptığı ve eşiyle bu ilçeye yerleşmeyi kararlaştırdı. Bir süre önce de banka kredisiyle ailesinin oturduğu evi aldı. Kurt'un emekliliğine 9 ay kalmıştı.

BİR AY ÖNCE GÖREVE BAŞLADI
Şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Başer'in Ankara Demetevler'deki babaevine ateş düştü. Baba İsmail Başer'e acı haber verildikten sonra sakinleştirici iğne vuruldu. Belden aşağı felçli anne İnayet Başer yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Anne Başer, "Peygamber ocağında görev yapıyordu. Şehit oldu peygamberimizin yanına gitti. Teröristlere karşı ayakta duracağız, tüm anneler ayakta duracak. Onlara moral biz olacağı" diyerek gözyaşı döktü.

37 yaşındaki Şehit Binbaşı Yavuz Başer'in asıl görev yerinin Erzincan olduğu, bölücü terör örgütünün Karadeniz yapılanmasına karşı gezici ekip içerisinde yer alarak Tokat'ın Turhal ilçesinde görev yapıyordu.

EMEKLİLİĞİNE 9 AY KALMIŞTI
Binbaşı Başer'in bir ay önce şehit düştüğü bölgeye tayin olduğu. Şehit Binbaşı'nın eşi Meltem Başer'in de 2 Ağustos tarihinde yanına geldiği, Biri 10 diğeri 6 yaşında iki çocuğunun olduğu öğrenildi.

ŞEHİT OLMADAN KAÇ GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ? SONRAKİ SAYFADA

 

[PAGE]

Hakkari-Çukurca karayolundaki terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Samet Kılıç'ın (24), Ordu'nun Perşembe ilçesindeki baba evinde yas var.

Şehit Samet Kılıç'ın 20 önce aynı köyden Merve Kılıç ile evlenmişti. 10 gün önce de eşiyle birlikte görev yerine döndüğü, şehidin kardeşi kardeşi Sercan Kılıç'ın da bir süre önce askerden geldiği ortaya çıktı.

Şehidin Türk bayrağı asılan baba evine çok sayıda kişi de taziye için geldi.

Ezan okunduğu sırada, ''Oğlumun salasını mı veriyorsunuz. Vermeyin, söylemeyin oğlumu. Oğlumun seslerini duymuştum, maviş gözlüm, bu gerçek olamaz, yalan'' diyerek ağlayan anneyi yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

ÇİFTÇİ AİLENİN ÇOCUĞUYDU

İki çocuklu Kılıç ailesinin çiftçilikle geçindiği, baba Kılıç'ın okul dönemi de servis şoförlüğü yapıyordu.

Evin 2 erkek çocuğundan büyüğü olan Samet Kılıç'ın bahriyeli olarak vatani görevini bitirip döndükten sonra 2.5 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyleyen baba Ahmet Kılıç, "Oğlumla telefonda dün konuştum. Gayet iyi olduğunu söyledi. Sürekli operasyona gidiyorlardı. Dün de yine operasyona gideceklerini söyledi. Bugün acı haberi aldım. Vatan sağolsun" diyerek gözyaşı döktü.

Acılı anne Ömür Kılıç da, "Yavrum kuzum benim. Ben senle dün konuştum. 'Anne sen kapat da ben arayım' dedin yavrum" diyerek ağıt yaktı.

24 TEMMUZ'DA EVLENDİLER
Öte yandan şehit uzman çavuş Samet Kılıç'ın geçen 24 Temmuz'da evlendiği eşi 24 yaşındaki Merve Kılıç'ın da Hakkari'de memur olarak çalıştığı belirtildi. Şehit uzman çavuşun baba evine Türk bayrakları asıldı.

HABER ALAMAYAN SEVGİLİSİ NASIL MESAJ ATTI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari Çukurca'daki hain saldırıda terhisine 89 gün kala şehit düşen Jandarma Komando Er Serkan Altay'dan haber alamayan sevgilisi Şehit Altay'a, 'Aşkım bir mesaj atsan diyorum, unuttun mu beni, başkasını mı buldun' şeklinde mesaj gönderdi.

TL'Sİ BİTİNCE ARKADAŞINDAN GÖNDERDİ
Ankara'da yaşayan sevgilisiyle facebook mobil üzerinden hergün sohbet eden Şehit Er Serkan Altay, geçtiğimiz Salı günü yazdığı son mesajında özlemini dile getirdi. Telefonunda TL'si kalmayan Şehit Er Altay, son mesajını birliğindeki bir arkadaşının telefonundan gönderdi. Şehit Er Altay'ın sevgilisi Kübra Cihan, "Sensiz moralim sıfır, sen nerden girdin şimdi aşkım, çok özledim ben seni birtanem, aşkım beni bırakma lütfen, ne olur bu gece gel" diye mesaj gönderdi. Şehit Er ise sevgilisine son mesajında, "Aşkım seni çok özledim, tel kapalı aşkım" diye yazdı.

EVLİLİK HAYALİ KURUYORLARDI
Ağustos Ayı içinde facebook mobil üzerinden yağtıkları görüşmelerde Şehit Er Serkan Altay'ın sevgilisi Kübra yaşının küçük olması sebebiyle ilişkilerinin ortaya çıkmasından dolayı duyduğu korkuyu dile getirdi. Korktuğu için facebooktaki fotolarını silen genç kız Şehir Altay'a, "Ben facebook açamam, kuzenler anneme söyler" diye yazdı. Evlenme niyetinde olduğunu dile getiren Şehit Altay ise, "Hiçbirşey olmaz seni seviyorum, kim görürse görsün aşkım, sonunda evlilik olacak ya" diye cevap verdi.

EN BÜYÜK TUTKUSU YARIŞ MOTORUYDU
Burdur'a bağlı Tefenni ilçesinde yaşayan Şehit Jandarma Er Serkan Altay Tefenni'de motosiklet tamircisiydi. Motor tutkusu olan Serkan Altay, beğendiği motorların yanında poz verip, facebooka çektiği fotoğrafları yükledi. Aynı zamanla spora da önem veren Şehit Er Altay, öğrencilik yıllarında Türkiye Birinciliği dereceleri aldı.

ARKADAŞLARINA SON KEZ NOT YAZDI
Şehit Serkan Altay, Salı günü facebook duvarında arkadaşlarına not yazdı. Şehit Altay'ın arkadaşlarına yazdığı son mesaj şöyle:
"Arkadaşlar benim telefon bozuldu, arada bir facebook'a giriyorum, yanlış anlamayın cevap veremezsem"

Jandarma Er Serkan Altay'ın notundan birgün sonra şehit haberinin gelmesi üzerine arkadaşları üzerinde 'Vatan Sana Canım Feda', ' Ağlama be Ana Vatan Sağolsun' yazan resimlere Serkan Altay'ın ismini etiketledi.

BİNBAŞI BAYAR BİR HAFTA ÖNCE ATANMIŞTI...

[PAGE]

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Binbaşı Yavuz Başayar'ın Ankara'daki babaocağına ''ateş düştü''. Binbaşının şehit haberinin ardından Başayar ailesinin evinin bulunduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı.

Bu arada, şehit binbaşının ailesine askeri yetkililer de taziye ziyaretinde bulundu.

HAKKARİ'YE BİR HAFTA ÖNCE ATANMIŞ

Yakınları, şehit Binbaşı Başayar'ın bir hafta önce Tokat'tan Hakkari'deki Fatihler Tabur Komutanlığı'na atandığını belirtirken, şehit binbaşının kardeşi Fatih Başayar'ın da özel harekatta görevli polis memuru olduğu öğrenildi.

İki çocuğu olduğu belirtilen şehit Binbaşı Başayar'ın yarın Kazan'da toprağa verileceği ifade edildi.

ANNESİNİN HANGİ SÖZLERİ YÜREK SIZLATTI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Şehitlerden evli ve 9 aylık bir erkek çocuğu sahibi olan Jandarma Uzman Çavuş Nazır Elitok'un Kırıkkale'nin Yuva Mahallesi'ndeki evine acı haberin gelmesiyle ateş düştü. Acı haberi veren askeri personel gözyaşlarını tutamadı.

İNŞAATLARDA ÇALIŞIRDIM BEN

Ağıtlar yakan şehidin annesi Naciye Elitok, şehit oğlunu yoklukla büyüttüğünü söyledi. Anne Elitok, "İnşatlarda çalışırdım ben, ne olurdu çıkıp gelseydin" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Son günlerde oğlunun yanına gitmek istediğini ancak gidemediğini askeri personele söyleyen Baba Sami Elitok, oğlunun da izine gelmediğini söyledi. Görevli personel de Baba Elitok'a kendisinin Güneydoğu'da görev yaptığını ancak şehitlik mertebesine yükselemediğini söyleyerek teselli etti.

Bir an önce terörün bitirilmesini isteyen şehit yakınları, törürün bitirilmesi için kendilerinin hazır olduklarını söylediler. Bir şehit yakını, "Dört tane şerefsize mi meydan bırakacağız. Bu kadar geri zekalılık olur mu" diye haykırdı. Görevli askeri personel ise şehit yakınlarına intikamın alınacağını söyledi.



ANNESİNE İKİ HAFTA ÖNCE HANGİ FOTOĞRAFI GÖNDERDİ SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari’deki terör saldırısında şehit olan Er Vedat Gülder'in (21) şahadet haberi Ardahan'ın Göle ilçesi Budaklı köyünde yaşayan ailesi ve yakınlarını üzüntüye boğdu. 6 aylık asker olan Gülder’in şehit olmadan 2 hafta önce annesine üzerinde ‘Ölüm de var’ yazılı fotoğraf gönderdiği ortaya çıktı.

Ağıtlar yakan şehidin annesi Gönül Gülder, oğlunu ikinci ayda askere gönderdiğini söyleyerek, "8’inci ayda ölüsünü gönderdiler. Ne diyeyim vatan sağ olsun. Hainlerin elleri kırılsın. Onların da anne ve babaları var, bu acıyı bize neden yaşatıyorlar?" dedi.

Şehit yakınları ise, terörün bitmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ne yaparlarsa yapsınlar bu terörü bitirsinler. Sayın Başbakanımızdan ricamız budur. Artık acı yaşamak istemiyoruz." ifadelerini kullandı. 

AİLENİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ

Gülder ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü ve bekâr olan 21 yaşındaki Vedat Gülder'in bayramda izine geleceği öğrenildi. Şehidin naaşının bugün öğle namazına müteakip Budaklı köyünde düzenlenecek törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

DAMADINA ÜÇ GÜN ÖNCE NE DEMİŞTİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari Çukurca'da düzenlenen hain saldırıda hayatını kaybeden Uzman Çavuş Hakan Çil'in (24) 19 Haziran'daki düğününden geriye bu görüntüler ve objektife yansıyan bu fotoğraflar kaldı.

Türkiye'yi yasa boğan saldırının ardından ateş düşen 10 ocaktan biri olan Afşin'in Beyceğiz Mahallesindeki Çil evinde yas var.

3 ay önce 19 Haziran'da mutlu bir düğünle dünya evine giren çift, el ele tutuşarak düğün pastalarını keserken objektiflere yansıdılar. Düğününün ardından görev yerine dönen Çil'in birkaç gün önce de babasıyla görüşerek helallik aldığı öğrenildi. Afşin Kaymakamı Faik Arıcan'dan acı haberi alan şehidin amcası Adem Çil, "Birkaç gün önce babasıyla görüştü. İyi olduğunu, operasyona çıkacağını söyleyerek babasından helallik istemişti" dedi. hcl.jpg

Şehit Uzman Çavuş Çil'in kayınpederi İhsan Çil, damadıyla sık sık görüştüğünü ve dikkatli olmasını istediğini söyledi. 24 yaşındaki çiçeği burnunda damadını, birkaç gün önceki bir patlama nedeniyle uyardığını kaydeden Çil, şöyle konuştu:

"Sürekli bana mesaj atar, telefonla görüşürdük. Orada bir olay olmuş zannedersem bir patlama olayı. Kendisini aradım 3 gün önce, 'oğlum dikkat et Hakan Yavrum kendine' dedim. Oda 'baba burada herhangi bir sıkıntı yok' dedi."

Şehit Uzman Çavuş Hakan Çil, yarın Cuma namazına müteakip düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazının ardından Afşin'de toprağa verilecek.

 

UMUTLU BEKLEYİŞ NASIL ACIYA DÖNÜŞTÜ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Erhan Ar’ın evinde umutlu bekleyişin ardından acı haber ulaştı.

AKŞAM HABER VERİLDİ

Terör saldırısının ardından basın yayın organlarındaki haberlerdeki kimlik bilgileri üzerine askeri yetkililere başvuran aile, bilgiyi doğrulatamayınca umutlu bekleyiş içine girdi. Ancak şehit haberi aileye doktor gözetimi altında saat 19.00 sıralarında verildi.

Askeri yetkililer, bilgi gecikmesini Hakkari’den şehit kimlik bilgisinin kendilerine ulaşmamasına bağladılar. 2 çocuk babası Uzman Çavuş Erhan Ar’ın Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşayan babası Mustafa Ar, şehit haberini alır almaz gözyaşlarını tutamadı.

BOZDAĞ, ŞEHİT EVİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’taki incelemeleri sırasında aldığı şehit haberi üzerine iftardan sonra şehit Uzçman Çavuş Erhan Ar’ın evini ziyaret etti. Baba Mustafa Ar’a taziye ve başsağlığı dileğinde bulunan Bekir Bozdağ, terörle mücadelenin her zaman olduğu gibi bugünde daha kararlılıkla yürütüleceğini söyledi.

ŞEHİT KORUCU TOPRAĞA VERİLDİ. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

Patlamada şehit düşen 40 yaşındaki evli 6 çocuk babası Cabbar Gültekin'in cenazesi yakınları tarafından Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından alınarak Kırıkdağ köyüne getirildi.


Burada kılınan cenaze namazı ardından okunan dualar eşliğinde toprağa verildi.

Şehit korucu Gültekin'in eşi ve çocukları Kürtçe ağıtlar yakarak, gözyaşlarına boğuldu.