BIST 9.563
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.486,36
HABER /  MEDYA

'Her muhalif bir gün cemaat üyeliğini tadacak'

Bugün yazarı Orhan Kemal Cengiz, yazısında ileri sürdüğü 'Cemaat alerjisi'nin bazı çevrelerin 'bahane'si haline geldiğini ifade etti.

Abone ol

INTERNETHABER.COM

Cemaate yakın duruşuyla bilinen Bugün gazetesinde yer alan bugünkü yazısında Orhan Kemal Cengiz,  'cemaat'in günah keçisi haline getirildiği konusunda serzeniş dolu bir yazısında ilginç bir çıkış yaparak 'muhalif olan herkesin bir gün cemaat üyesi olacağını' yazdı.

Bir nevi 'cemaat öz eleştirisi' de yapan Cengiz, yazısının girişinde cemaatteki dostlarından özür dileyerek başladığı yazısında 'geçmişte yapılan hataların bugün  mağdur olarak görülmelerini engellediğini' ileri sürdü.

Cengiz'e göre cemaate yönelik bir alerji bulunuyor ve 'paralel yapı' olarak adlandırılan cemaat ülkede yolunda gitmeyen işlerin sebebi olarak adeta bir günah keçisi haline getiriliyor.

İşte Cengiz'in o yazısından önemli satırlar:

...bazı çevrelerin Cemaat’e yönelik alerjisi, bugün “paralel yapı” denen şeyin, özgürlüklerin dibine kibrit suyu dökmenin, bu ülkede faşizan bir rejim kurmanın en önemli aracı haline geldiğini görmelerinin önüne geçmesidir.

Bu hataların bir kısmı bence de Cemaat’in kendi içinde ve dışarıya karşı ciddi özeleştiri yapmasını gerektiriyor. Mesela; Cemaat medyasının KCK davalarına verdiği ateşli destek; iş Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu’nun tutuklanmasına kadar vardığında bile, eleştirel bir mesafenin geliştirilememesi...

...

Bu alerji sayesinde hükümet “paralel yapıyı” sihirli bir değneğe dönüştürüyor.

Öylesine kullanışlı, öylesine işe yarar bir değnek ki bu, imkânsız gibi görünen işleri yaptırabiliyor; rıza yaratıyor; kaygıları ortadan kaldırıyor; tartışmaları sona erdiriyor.

Hükümet Gezi protestolarından tutun da Kobani çatışmalarına kadar her şeyi ama her şeyi bu “paralel yapının” sırtına yükleyebiliyor.

Devlet içinde sınırsız bir tasfiye ve kadrolaşma imkânı kullanabiliyor.

Kafasını kızdıran gazeteleri; şirketleri, bireyleri vergi denetimlerine alabiliyor.

Yolsuzluk iddiaları dahil, hükümetin sorumluluğunu doğuracak bütün netameli işlerin üzerini örtüyor.

Herkesi dehşete düşürecek

...

Türkiye “paralel yapı” sihirli değneği kullanılarak rejim değiştiriyor…

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ