BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

Her erkek aldatmaz

Kadınların 'Her erkek aldatır' olgusundan kendilerini kurtarması gerekiyor.

Abone ol

“Çevremdeki herkes evlendi, ben henüz düzgün bir ilişkiye bile sahip değilim", "Nerede hata yapıyorum da hep aynı şeyleri yaşıyorum?", "Evliliğimde mutlu olabilmem mümkün değil, çünkü bu adam beni anlamıyor" gibi cümleleri sık kuranlardansanız o halde durup biraz düşünmenin tam sırası. adlı ilk kitabının ardından eylülde 'Kocacım İstersem Kölem Olursun' adlı yeni kitabını okuyucuyla buluşturacak olan İmaj ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt, bugüne kadar kendisine başvuranların yaşam hikayelerinden derlediği yeni kitabıyla meşgul şu aralar.

HER ERKEK ALDATMAZ

Erkekler ne istiyor ilişkilerinde?

Her erkek hayalindeki bir kadını arar. Bunun saç rengi, boy ya da göz rengiyle bir alakası yoktur. Kimi erkek masasında iyi sohbet edeceği kadını, çoğu erkek sıcak bir yatağı ister. Kadının bunu bilmesi gerekir. İş hayatıyla ev hayatının ayrılması gerekiyor. Çalışan kadınlara baktığımızda maalesef yıllar içerisinde erkeksi davranışlar sergilediklerini görüyoruz. Bir evin içerisinde iki erkeksi davranış olursa kaos olur. Bir erkek evde maço tavrını sürdürmek ve yatakta da her defasında cilveli bir kadın bulmak istiyor. Erkeğin püf noktaları bunlar. Marmaris ve İstanbul'da 158 kişiyle ilgilendim bugüne kadar ve 11'i başarısız oldu. Bu da benim başarısızlığımdı. Ama diğerleri evlilikler mahkeme aşamasından geri döndü. 

Aşk var belki ilişkide ama tarzlar farklı. O zaman nasıl bir yol izlemek gerekiyor?

Aşk, tutku inanın 2 ay sürer. Aşk ve tutkuyu besleyen iletişimdir. Tarz farklıysa kadının kendini geliştirmesi gerekir. Kadınların daha az gazete ve kitap okuduğunu görüyoruz. Spor gazetesi bile olsa erkek mutlaka gazete okuyor, haber izliyor. Kendini bir şekilde geliştiriyor. Kadınlarımız sadece kadın programlarından bilinçlenmenin yollarını arıyorlar.

Türk erkeği ilişkide çok fazla bir şey istemiyor aslında. Kadınların 'Her erkek aldatır' olgusundan kendilerini kurtarması gerekiyor. Her erkek aldatmaz! Güzellik aldatma için yetmez. Kadının içi boş olmayacak, Tansu Çiller gibi olacak. Çiller'in eşi karısının soyadını alan tek Türk erkeğidir.

Yani hem işinde başarılı, hem de evinde hizmet eden bir kadın mı?

Tansu Çiller, Başbakan imajını verirken öte yanda çok da iyi bir ev kadını. Evin içerisinde 6-7 tane yardımcısı olmasına rağmen kocasına servisi kendisi yapar. Kadın eğer 'Ben güzelim, kocam beni hak etsin', 'O beni taşısın' gibi cümleler kullanırsa kaybetmeye, üzülmeye mahkumdur. Hülya Avşar hep 'Ben güzelim' diyor. Bu erkeği rahatsız eder.

Yani Kaya Çilingiroğlu bundan mı rahatsız oldu demek istiyorsunuz?

Her erkek bundan rahatsızlık duyar. O, gece hayatını seviyor, kendisi sevmediği için evde. Biz rakı masasında bile ona eşlik edebilen kadın olmalı diyoruz. Ben Hülya Avşar'ın son zamanlarda Kaya Çilingiroğlu'na sevgisinin bittiğine inanıyorum, bu yüzden evlilik bitti. Hülya Avşar kariyerini çok fazla ön plana çıkarttı. Bu rahatsızlık vermiş olabilir. Oysa Feraye'nin iletişiminin Kaya'ya uygun olduğunu görüyoruz.

Anlattıklarınızdan şunu anlıyorum ki bir ilişkide sürekli kadının bir şeyler yapması mı gerekiyor?

Evet. Çünkü kadın çok şey istiyor. Kadın yapısı gereği zor tatmin olur. Erkeğin istekleriyle kadının beklentileri arasında bir uçurum var. Boşandığı zaman erkeğe hiçbir şey olmuyor, ama kadına karşı komşusunun bakışı bile değişiyor. Çocuklar kadına kalıyor, ona endeksli bir hayat kuruluyor. Erkek ise kolay evlenebiliyor. Bizim toplumumuzda kadın evinde iyi hizmet eder. Adetlerimizde bu var. Kocası ne kadar kötü olursa olsun başımda bir erkek olsun diye bekliyor.

HAYAT YOLU YALNIZ YÜRÜNMEZ!

İlişkiler yaş gruplarına göre farklılık gösterir mi?

Çevreden ‘Bir ilişki için çok çaba sarf etmek istemiyorum' cümlesini duyuyorum... Bunu söyleyenler aslında kendinden vazgeçmiş oluyor. Hayat yolunu tek başına yürümek mümkün değil. Erkekler sokakta koluna takıp onurla dolaşacağı, yatağında ise fahişe olan bir kadın istiyor. Kadın ise bunu görev olarak görüyor. Ama telefon faturası geldiğinde onu 'hayat ortaktır' diye düşünüp erkeğe hatırlatıyor. Erkek ise bunlardan sıkılıyor. Biz kadınlar, erkeklere sorumluluk vermeyerek onları kendimizden uzaklaştırıyoruz. Beraberlik sırasında bile ona sorumluluk verebilirsin, o seninle evlenir. Erkeğe danışmalısın, o bundan gurur duyar. Ve seninle daha fazla ilgilenmeye başlar. Ama 'O beni aramadı, ben de arayana kadar aramayayım' diye düşünürseniz baştan savaşa girmiş oluyorsunuz. Ya da sürekli eğlenceli ortamlara gitmek de çok doğru değil. Onunla her şeyi paylaşmalısınız.

Birbirinizin cep telefonunu karıştırabilirsiniz, bu ayıp değil. Ama beraberlikte adamın iç çamaşırına kadar her türlü detayını düzenleyeceksin. O da senin hayatını düzenleyecek. Erkeğe, sen benim geçmişim değil ama geleceğimsin demelisiniz. Ben bu geleceği seninle yaşamak istiyorum diyebilirsiniz. Şimdi görüyorum gençler restorana gidiyorlar. Ve kız dönüp direkt garsonla konuşmaya başlıyor. Erkeklerin buna dikkat etmediğini mi sanıyorsunuz? O zaman ben bu kızla sadece gezerim diye düşünüyor. Sen ayrıntılara dikkat ederken o senin daha küçük ayrıntılarına bakar ve ona göre karar verir. Erkeğin ağzından çıkan ile gönlünden geçen farklıdır. Gençler ailesinden gizli erkek arkadaşlarıyla buluşuyor. Eğer siz dürüst olarak adlandırılmak istiyorsanız erkeğin ciddi düşünüp düşünmediğini şöyle anlayabilirsiniz: “Ben seninle gizli buluşursam aileme yalan söylemiş, dürüstlüğümden ödün vermiş olacağım.

Görüşmelerimize senden daha uygun saatlerde bir araya gelecek çözüm bekliyorum” diyebilirsiniz. Bu erkeğin gözünde saygınlığınızı artırır. Genç kızlara dürüstlük imajı vermesini öneriyorum.

Çocuk evlilik anahtarı olamaz

Bir ilişkide güzel olmanın tek başına yeterli olmadığını söyleyen İnci Yeşilyurt, “Vazo da güzel olabilir ama içi boş ise bir işe yaramaz, süs olarak kalır” diyor. Özer Çiller'in eşinin soyadını taşıdığından bahseden Yeşilyurt, "Tansu Çiller gibi kadınlar asla aldatılmaz" diyor. Birçok evlilik veya ilişkiyi derinlemesine irdelediklerinde aile ve kültür farklılıkları dışında özellikle güzel kadınların, fiziksel özelliklerine güvenmekten başka, eşlerini eve bağlayacak yöntemleri bilmediklerini hatırlatıyor. "Ben güzelim. O beni hak etsin. Önce o gönlümü hoş etsin" mantığı ile yaklaşan kadınların aldatılma ile karşı karşıya kalabileceklerini söylüyor. Çocuk doğurmayı ise eşi garanti altına alma olarak görmemek gerekiyor. Çünkü imaj uzmanına göre çocuk, evlilik anahtarı değil.


Eski eşe yönelmeyin

İncİ Yeşilyurt, boşanan çiftlerde sık karşılaştığı bir sorundan bahsediyor; o da boşanma sonrası kadınların önemli bir kısmının erkeğin peşini bırakmadığı... “Kadınlar eski eş ile bağlarını koparmamak adına çocukları kullanabiliyor” diyen Yeşilyurt, kadınların, eski eşlerinin yeni evliliklerinde mutluluğu yakalamalarını kendilerine yapılan haksızlık olarak görmek yerine, evlilik okulunda neden sınıfta kaldıklarını araştırmalarını tavsiye ediyor. Boşanma sonrası eski eşin peşinde koşmak yerine kadınlara yeni hayat kurmalarını öğütlüyor.


Bunları unutmayın!

Her buluşmada özenli giyimden vazgeçin. Evlilik içinde evde nasıl olacaksanız ilişki sırasında da bunu ona gösterin. Ya da erkeğin karşısına nasıl çıkıyorsanız evde de aynı olacaksınız. Buna kendiniz karar verin.

Aileyle evlenmenin nikah memuru erkektir. Kayınvalide-gelin probleminde kayıtsız kalan erkek, bu sorunun hep sürmesine neden olur. 

İlişki içerisinde ne beklediğinizi karşı tarafa söyleyin. Zamana bırakalım düşüncesi çoğu zaman ayrılık olur. Bir insanın bir insanı tanıması 5 yıl sürmez! 

Erkek 600 YTL maaş alırken kadına 1,500 YTL'lik cep telefonu hediye alırsa o erkekten adam olmaz. Kadın da erkek de birbirini mutlu etmek adına ekonomisini zorlamamalı. 

Kadın evliliğinde maddi sıkıntıları sürekli hatırlatmayacak. 

Kıskançlık, sevginin göstergesidir ama ten temasına kadar olan şeylere gereksiz kıskançlık diyoruz. Erkek ise kadını sahiplenmeli.
(Ekin Türkantos)