BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  GÜNCEL

Bu gece Berat Kandili

Bu gece af ve mağfiret gecesi. Tövbe edenlerin, Allah'a sığınanlara boş dönmediği özel bir gece..

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Berat Kandili, içlerinde Allah'a kulluk görevini yerine getirmede kusur ve yanlışının olduğunu hissedenlerin, Yüce Allah'a yönelerek, O'nun rahmet, şefkat ve mağfiretine sığınabilecekleri, karardığını düşündükleri gönüllerini tövbe ve istiğfarla arındırabilecekleri çok özel bir gecedir." dedi.

Yüce Allah'ın af ve merhametine sığınarak günahlardan arınma, İlahi lütuf ve bereketlere erişebilmenin hemen her müminin temel gayesi olduğunu belirten Bardakoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Üç ayların girmesiyle idrak etmeye başladığımız bu tür mübarek gün ve geceler, manevi hayatımızda öze dönme ve kendimizi yenileme fırsatı sunan, toplumda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasını sağlayan, İlahi af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan bereket yüklü zaman dilimleridir."

Bardakoğlu, mübarek gecenin sunduğu manevi iklimde beratımızı almanın yüce Rabb'imizin İlahi mesajına kulak vermekle mümkün olduğuna işaret ederek, mesajına şöyle devam etti:

"Ahlakî erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını bir kez daha anlarız; başkalarının hak ve hukukuna riayetin temel dinî ödevlerimizden olduğunu, harama el uzatmanın, kul hakkı ihlalinin bizi İlahi mağfiretten uzaklaştıracağını biliriz. Yaradan'ına, kendisine, yakın-uzak çevresine ve bütün insanlığa karşı sorumlulukları bulunan bir varlık olduğumuzu bu gecede tekrar hatırlar, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgularız."