BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Her Düşünceye Değer Veriyoruz

Sivil inisiyatifin dahil edildiği yönetimin başarıya ulaştığını vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kent Konseyi’nde her düşünceye değer veriyoruz. Kent konseyi bu birlikteliği sağlıyor ve bunu beraber geliştirmek zorundayız” mesajı verdi.

Abone ol

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi 2. Dönem 6. Olağan Genel Kurulu toplantısı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı-Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Kent Konseyi’nin meclis ve çalışma grubu başkanları ile diğer üyeleri katıldı.

Sivil İnisiyatifin Desteğini Almadan Başarmak Mümkün Değil
Toplantı, Dr. Fatma Kuzkaya’nın başkanlığında İsa Cengiz ve Derya Bacacı’ndan oluşan divanın seçimiyle başladı. Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir’in açılış konuşmasının ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı söz aldı. Yerel yönetimlerdeki trendin bireyi merkeze koyan, insana kıymet veren yaklaşım olduğunu belirten Başkan Yazıcı, bunun en güzel örneklerinden birisinin Londra Olimpiyatları’nda 170 bin kişinin görev almasının olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Bir hareket, organizasyon, dernek veya yerel yönetimin, sivil inisiyatifin desteğini almadan başarması mümkün değil. Artık insandan uzak yaklaşımlar yerine insanı ve bilgiyi merkeze koyan, insanın donanımını arttıran yaklaşımlar geçerli” dedi.

Kent Konseyi Birlikteliği Sağlıyor
Konuşmasına Cemil Meriç’in tarafsızlık ve Voltaire’nin düşünceye saygı sözleri ile devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kent Konseyi’nde herkesin aynı düşünmesi mümkün değil. Tek kalıptan insan çıkarmaya çalışmak, suyun akış yönünü aşağıdan yukarıya doğru akıtmak gibi olanaksızdır. Sivil inisiyatifi, Kent Konseyi’ni farklı kılan, aynı sesi farklı düşüncelerden çıkarabilecek tınıdan geçer. Kent Konseyi’nde her düşünceye değer veriyoruz. Kent konseyi bu birlikteliği sağlıyor ve bunu beraber geliştirmek zorundayız. Kent Konseyi’nde her görüşü kucaklıyoruz. Kent konseyi bu birlikteliği sağlıyor ve bunu beraber geliştirmek zorundayız. Tuzla bu konuda çok şanslı ve bu zemini sonuna kadar sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Tuzla Kent Konseyi’nin başarılarını her yerde gördüğünü vurgulayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, üyelere “Başarının aşağıya doğru çekilmeye çalışıldığı yöntemler de vardır. Zirveye giden yolda aykırı sesler olabilir” hatırlatmasında bulundu. Başkan Yazıcı, tavsiyede bulunan konseyin yönetim mekanizması içinde yer alması gerektiğini savundu.

Hizmetler ve Projeler Anlatıldı
Toplantı, Kent Konseyi Meclis ve Çalışma Grupları’nın sunumları ile devam etti. Engelliler Meclisi Başkanı İsa Cengiz, Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Enes Yay, Okul Aile Birliği Çalışma Grubu Başkanı Şengül Özpagada, Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı Suna Erdoğan, Afet Gönüllüleri Çalışma Grubu Başkanı Nütfü Çolak, Hemşehri Dernekleri Çalışma Grubu Başkanı Recep Demir ve Kadın-Çocuk ve Aile Çalışma Grubu Başkanı Funda Ayla, yaptıkları çalışmaları ve projelerini video ve slyat gösterimi eşliğinde sundu.