BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BDP heyetine İmralı için son dakika izni

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Başbakan Erdoğan'ın reform paketiyle ilgili görüşlerini aktarması beklenen BDP heyeti İmralı'daki hapishanenin yolunu tuttu.

Abone ol

Hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşecek Barış ve Demokrasi Partisi heyetinin yola çıktığı belirtiliyor.

Heyette, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bulunmazken, BDP'nin TBMM Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken yer alıyor.

Demirtaş, heyetin gidişinin birkaç gündür hükümet tarafından engellendiğini söylüyor.

Görüşme, hükümetin açıkladığı reform paketi konusunda Öcalan'ın görüşlerinin aktarılması açısından önemli.

PKK liderinin geçen hafta kardeşi Mehmet Öcalan'a ''paketin Kürt sorunuyla ilgili olmadığını'' ve ayrıntılı açıklamayı bu hafta yapacağını söylediği aktarılmıştı.

Türk medyasındaki haberlerde, hükümetin görüşmeyi ertelediği belirtiliyordu.

Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyen BDP Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş; milletvekilleri Buldan ve Baluken'in bulunduğu heyetin İmralı Adası'na doğru yola çıktığını belirtti.

Atalay'a karşılık

Daha önce Öcalan ile görüşen ancak bu defa heyette yer alamayan Demirtaş, "Birkaç gündür heyetimizin gidişi geciktiriliyor" diyerek, hükümetin tavrını "çocukça" ifadesiyle eleştirdi.

Demirtaş ayrıca, Kürt sorununun silahtan arındırılması sürecinin Türk hükümeti tarafında koordine eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a karşılık verdi.

Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağları'ndaki PKK yöneticilerinin BDP'lilerden daha "makul" olduğunu söyleyen Atalay'a tepki gösteren Demirtaş, hükümet ile yaptıkları görüşmelerin "müzakere" şeklinde olması için yaptıkları önerilerin kabul görmediğini söyledi.

"Bunlar sohbet toplantıları, görüş alışverişinin ötesine geçmedi." diye konuşan BDP Eş Başkanı, "demokrasi paketinin" ortaklaşa hazırlanması önerilerinin de kabul görmediğini söyledi.