BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  GÜNCEL

Hepsi tembel ev kızları gibi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yine öyle sözler etti ki... Bu sözlerin devamını ve kime gittiğini merak ediyorsanız okuyun...

Abone ol

"Hepsi tembel ev kızları gibi... Evnin süprüntüsünü halının altına süpürdüler..."

Bu sözler Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ait...

Kimin için söylediğine gelince aslında bir değil birkaç kişi... Eski başbakanlardan söz ediyor Arınç. Ve ekliyor: "Halının altını bir açtınız baktınız ki birikmiş sorunlar var, içinden çıkılmaz işler var."

Bakan Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde yine açılımı konuştu; açılımın Türkiye'nin huzura kavuşması projesi olduğunu söyledi. 
Bülent Arınç, şöyle konuştu:

"Keşke AK Parti'den başka bir parti ve iktidar bunu yapabilseydi. Keşke Tayyip Erdoğan'dan başka bir başbakan, bugüne kadar gelmiş geçmiş başbakanlar bunu yapabilselerdi. Bugüne kadar 15 başbakan geldi geçti. Hepsi, tembel ev kızları gibi evinin süprüntüsünü halının altına süpürdüler ama bir açtınız baktınız ki birikmiş sorunlar var, içinden çıkılmaz işler var. Birileri böyle yaptı. Kaç tane başbakan geldi geçti. Hele bir tanesi hala hayatta ve hala bir şeyler söyleme gayreti içinde. Kolay şeyleri kolay söylüyor da zor şeylerde birkaç gün görünmüyor ortalarda. Hep böyle süpürdüler.

EVİ KOLAÇAN ETTİK HALININ ALTINA BİR BAKTIK Kİ

Biz geldik iktidara ve evin içini şöyle bir kolaçan edelim dedik. Halının altına bir baktık, aman Allahım içimiz karıştı. Biz bu işleri çözmeye talibiz. Zor işlerden yanayız. Kolayı herkes yapar. Herkesin bu zor işlerde bize yardımcı olması lazım ki netice alabilelim. 'Biz yapamadık, siz de yapmayın. Biz geldiğimizde bu sorun vardı, yine bu sorun devam etsin'... Adamlar sorunla yaşamaya alışmışlar. Yani hamallık yapan bir insanın sırtındaki küfeyi alsanız bir eksiklik hisseder. Bunlar böyle. Küfe sırtımızda kalsın istiyorlar. Kardeşim ben sana iyilik ediyorum. Yoruldun artık, çektiğimiz sıkıntı yeter artık."

MEKTUP GELDİ Mİ GELMEDİ Mİ EVELEME GEVELEME

"Buna karşı CHP'nin, 'Biz varız, yokuz. Eveleme, geveleme' ağızlarından ne çıktığı da belli değil. 'Gelsinler konuşalım, gelmesinler konuşmayalım. Mektup geldi mi, gelmedi mi'. Yani geçmişten bu yana, Türkiye'yi kurduğunu iddia eden, devleti kurduğunu iddia eden partinin, Türkiye'nin bu önemli sorunu karşısında AK Parti'ye adım attırmayacağını söylemesi, vatan hainliğiyle bizi adeta suçlaması, doğrusu yine bir Antalya milletvekilimiz olan Sayın Baykal'ın ağzına hiç yakışmıyor.

ARINÇ BAHÇELİ'Yİ DE ELEŞTİRDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de "Hiçbir şey dinlemem ben" dediğine işaret eden Arınç, "O da suçlamaya devam ediyor ama anketler gösteriyor ki MHP'nin de CHP'nin de tabanının en az yüzde 40'ı demokratik açılım projesine destek veriyor. Başındaki ne derse nesin, o kalbine göre bakıyor, akan kanların durması için bunun yapılması lazım diyor" diye konuştu. "Tabanlarına soracağız"