BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Helal olsun! Böyle siyasetçi de var

Bu belediye başkanı öyle bir karar aldı ki... Okuyunca, "helal olsun" diyeceksiniz. Darısı da diğer siyasetçilerin başına...

Abone ol

Siyasetçilerin yakınlarına çektikleri kıyaklara bolca tanık olmuşuzdur. Bu başkan ise öyle bir iş etti ki, ayakta alkışlanır.

Ne mi yaptı? Diğerleri gibi yakınlarını kayırmak yerine, devlet arazisini eken babasını savcılığa şikayet etti.


Bu örnek adımı atan kişi Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Eskialibey beldesi belediye başkanı Ertürk Daşdemir... Başkan eşine hiç rastlamadığımız bir olayla gündemde...

Hazineye ait alanı izinsiz olarak yıllardır ekip biçen 148 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bu kişiler arasında babası da vardı.

5 BİN DÖNÜM ARAZİYE KONDULAR

Beldede çiftçilerin birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ortamında kendi arazilerini kullanması gerektiğini belirten Daşdemir, yasal olmayan yollarla devletin yaklaşık 5 bin dönüm arazisine tecavüz eden kişileri tespit ettiklerini ifade etti.

BİRİ DE BABAM...

Bu kişiler arasında babası Ali Daşdemir ile belediye meclisi üyeleri Kadir Çankaya, Hüsamettin Çoban, Veli Höcü, Halil Barak, Ahmet Şirin ve Menduh Tokatlı'nın da olduğunu söyleyen Daşdemir, şunları kaydetti:

“Devletin arazisini haksız olarak kullandıklarını tespit ettiğimiz kişileri bildirdik. Üreticimiz kendi toprağını işleyerek devlete verdiğini öderken meraları kullananlar vergi ödemeden kazanıyor. Yasalara herkesin saygılı olması gerekiyor. Belediye başkanı olarak böyle bir olaya müsaade etmem ve edemem. Hayvancılığın bitmesine neden olacak bu haksız uygulamanın önüne geçmek için çalışıyoruz.”