BIST 9.709
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL

Hedefteki Şener Şen sessizliğini bozdu

"Neden eylemlere katılmıyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtla sosyal medyada eleştiriye uğrayan Şener Şen, açıklama yaptı.

Abone ol

Eylemlere katılmadığını söyleyerek sosyal medyada adeta linç edilen Şener Şen, kendisine yönelik tepkilere isyan etti.

Ünlü oyuncusu Şener Şen, "Meğer ne kadar sevgisizmişiz... Meğer ne kadar hoşgörüden yoksunmuşuz... Bu cinnet halinden kurtulmazsak sonumuz iyi değil." dedi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 20. Türk - Alman Film Festivali'nde yaptığı açıklamalarla sosyal medyada eleştirilerin hedefi olan Şener Şen, konuya ilişkin ilk açıklamasını yaptı. 

CİNNET HALİ

Cumhuriyet'ten Ceren Çıplak'a konuşan Şen, “Sadece birkaç cümle söyleyip gideceğim” diyen Şen, “Meğer ne kadar sevgisizmişiz... Meğer ne kadar hoşgörüden yoksunmuşuz... Halkına ileri demokrasiyi layık görmeyen iktidarlar yüzünden sıradan vatandaşlar benimle aynı görüşten değilsin diye birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Türkiye’de herkesin aklını başına toplaması lazım. Bu cinnet halinden kurtulmazsak sonumuz iyi değil” ifadelerini kullandı.

Zühal Olcay Şener Şen'e kızdı

Hürriyet gazetesinden Onur Baştürk'e bir röportaj veren Zuhal Olcay'ın konuyla ilgili sorulara yanıtları şöyle:

"Şener Şen demiş ya, “Ben eylemlere vakit ayıramayacak kadar sinemayı çok seviyorum” diye. Kendini yanlış mı ifade etti acaba diye düşündüm. Çok düşündürücü bir yanıt ve acıklı. Peki Picasso’yu, Sartre’ı, Marlene Dietrich’i ya da günümüzden Sean Penn’i nereye koyacağız? Picasso meşhur Guernica tablosunu yapmış ama faşistlere karşı lafını da söylemiştir."

SIRRI SÜREYYA'DAN ŞENER'E DESTEK

HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den, Nürnberg'te düzenlenen 20. Türk-Alman Film Festivali kapsamında gerçekleşen söyleşide yaptığı bir açıklama yüzünden eleştirilerin hedefi haline gelen usta oyuncular Şener Şen ve Uğur Yücel'e destek geldi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açıklamalarda bulunanan Önder, "Şener Şen ve Uğur Yücel'in bir filmle uyandırdıkları etki bir çok siyasi faaliyetten fazladır. Candır ikisi de. Linç etmeyelim. Ettirmeyelim" diye yazdı.

"Bu Yılmaz Güney'den Tarık Akan'a varana değin hep böyledir. Emeğe ve sanata saygı borcumuzdur" diyen Önder sözlerini "Sanatçıları hoşca tutalım. Kendimize benzetmeye çalışmayalım" mesajını paylaştı.

ŞENER ŞEN NE DEMİŞTİ?

20. Türk- Alman Film Festivali sırasında seyircilerin sorularını yanıtlayan Şen, bir seyircinin “Toplumsal eylemlere neden katılmıyorsunuz?” sorusuna “Oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz” yanıtını vermişti.