BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55
HABER /  DÜNYA

AK Partili başkanın 'halife' tweeti ABD basınında

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun, Erdoğan için 'Halife geliyor hazır olun' tweetini Washington Post gazetesi sayfalarına taşıdı.

Abone ol

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben attığı ’Halife geliyor, hazır olun’ tweeti Amerikan Washington Post gazetesine haber oldu.

ATATÜRK KALDIRDI VURGUSU

Gazetenin yazarlarından Adam Taylor, Çalapkulu’nun tartışmalı tweetinden sonra hesabının kapalı olduğunu, ancak tweetin hala gündemde olduğunu yazarak, AK Parti il başkanının paylaştığı mesajın ardından bir açıklamayla ’halife’ demek istemediğini belirttiğini aktardı. Taylor, halifeliğin Osmanlı İmparatorluğu yıkıldıktan sonra Atatürk’ün ilk cumhurbaşkanı olması ile ortadan kalktığına vurgu yaptı.

Yazar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendini Atatürk’ten önceki dönemle ilişkilendirmesinde bir sorun görmediğini, kendine "önemli ziyaretçileri ağırladığı" 1000 odalı saray yaptırdığı ve Osmanlıca dilini canlandırmaya çalıştığını yazdı.

Taylor, Çalapkulu’nun düşüncelerinin "barışsever bir ifadeyle yazıldığını ve tolere edilmesi gerektiği" yorumuna karşılık ise şunları söyledi: "Erdoğan’ı eleştirenler her zaman bu kadar kazançlı olmuyor. Geçtiğimiz yıl çok sayıda gazeteci ve kişinin Erdoğan’a hareket ettiği gerekçesiyle ifadeleri alındı. Bunların arasında eski Türkiye güzeliyle 16 yaşında bir öğrenci de var."