BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  GÜNCEL

Öcalan o çağrıyı yapmayacak

Abdullah Öcalan'ın bugün Diyarbakır'da okunacak Nevruz mesajında "Silahsızlanma" çağrısında bulunmayacağı iddia edildi.

Abone ol

Gözler Diyarbakır'da bugün yapılacak Nevruz kutlamalarına çevrilirken, Abdullah Öcalan'ın okunacak mesajında "Silahsızlanma" çağrısı olmayacağı iddia edildi.

Abdullah Öcalan’ın İmralı’ya giden HDP heyetine verdiği Nevruz mesajına ilişkin bilgiler kulislere sızmaya başladı. Kulislere göre Öcalan, örgüte yönelik ‘silahsızlanma’ çağrısında bulunmayacak, “Çözüm sürecine destek olun” çağrısı yapacak.

Mesajda, süreçte yaşanması olası provokasyonlara karşı da uyarı yer alacak. Bu kapsamda Öcalan’ın Cizre olaylarına atıfta bulunacağı ve kardeşlik vurgusu yapacağı belirtiliyor.

Öcalan’ın, Kürt kimliğinin tanınması, anadil ve Kürt halkının Meclis’te temsili gibi konulara işaret ederek, HPD’nin Meclis’teki varlığının önemine değineceği kaydediliyor.

HDP’li tüm milletvekilleri, Diyarbakır’da kutlamaların yapılacağı meydanda yerel kıyafetleri ‘şal ü şapik’leri ile bulunacak. Şırnak’tan yola çıkan ve başını HDP’li vekil Faysal Sarıyıldız’ın çektiği Öcalan’a özgürlük” yürüyüşçüleri de Diyarbakır’da kutlamaların yapılacağı meydanda yerlerini alacak.

(HABERTÜRK)