BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  DÜNYA

Hedef yine siviller oldu

Afganistan'da çıkan çatışmada, olan sivillere oldu. Onlarca sivil öldürüldü...

Abone ol

Afganistan’da Taliban militanlarıyla NATO ve Afgan güçlerinin şiddetli çatışma haberlerinin geldiği güney bölgesinde, yine aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca sivilin de öldüğü bildiriliyor.

Bölge halkı ve Helmand bölgesinden bir meclis üyesi, dünkü çatışmalarda ve NATO’nun düzenlediği iki hava saldırısında 50-60 sivilin öldüğünü kaydetti.

Bölgeden gelen haberlere göre, Helmand vilayetinin Kandahar kentindeki yaklaşık 20 kişilik bir grup, gazetecilere yaptığı açıklamada, eyaletin Girişk bölgesinde dün gece NATO’nun düzenlediği hava saldırılarından birinde evlerin isabet aldığını ve 50’den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

Helmand eyaleti meclis üyelerinden Can Sabri de elde ettiği güvenilir bilgilere göre, Girişk’de Taliban ve NATO güçleri arasındaki çatışmalarda 50-60 sivilin öldüğünü, sivillerin çoğunun NATO’nun hava saldırılarında hayatını kaybettiğini kaydetti.

Girişk bölge yetkilisi Manaf Han da çatışmalardan kaçan yaklaşık 30 sivilin NATO’nun bombardımanında öldüğünü söyledi. Han, "Çatışmalar şiddetliydi. Siviller kaçmaya başladı ve bunlardan 27-28’i NATO bombardımanında öldü. Yaralılar hakkında bilgim yok" dedi.

Ajanslara telefonla ikinci bir açıklama yapan Han, çatışmalarda 50 Taliban militanının da öldüğünü söyledi.

Öte yandan Helmand’daki İngiliz güçlerinin bir sözcüsü, eyalette süren bir operasyon olduğunu ifade etti ancak Girişk bölgesinde dün sivil kayıplar olduğunu yalanladı. Sözcü, Taliban militanlarının kendileri gibi üniforma giymedikleri için sivillerle karıştırıldıklarını ileri sürdü.