BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

2 çocuğun korkunç ölümü

İki çocuğun tüyler ürperten ölümü yürekleri dağladı.

Abone ol

 Olay, dün saat 23.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Karapınar Köyü'nde meydana geldi. İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki köyde, yan yana evlerde oturan kuzenler Emre ve Barış Ukaş, evlerinin önünde oynarken, şiddetli rüzgar çıktı. İki kuzen, rüzgardan korunmak için Emre'nin babası Mustafa Ulaş'ın evinin yanındaki samanlığa sığındı. Kuzenlerin oyunlarını sürdürdüğü samanlıkta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Alevlerden kaçamayan Emre ile Barış, yanarak öldü. Ukaş aileleri ile köylüler, yangını kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, ihbar üzerine gelen Hilvan Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Söndürme çalışmaları sonrası ahşap samanlık çöktü. Yangının telaşıyla çocuklarını merak etmeyen aileler, bir süre sonra Emre ile Barış'ın olmadığını fark etti.

2 kuzen, evlerde ve köyde gidebilecekleri yerlerde arandı, ancak bulunamadı. Onların samanlıkta olabileceği düşüncesiyle köye iş makinesi getirilip, enkaz kaldırıldıktan sonra çocukların birbirlerine sarılmış halde cansız bedenleri bulundu.

Aile fertleri ile köylüler, gördükleri bu manzara karşısında sinir krizi geçirdi. Yanarak ölen çocukların cenazeleri, Hilvan Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsi sonrası ailelerine teslim edilip, köylerindeki mezarlıkta toprağa verildi. Soruşturma sürüyor.