BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.503,27
HABER /  GÜNCEL

Hedef Aleviler mi ?

Gaziantep Alevi Kültür Derneği’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendiği iddia edildi. Olayda 3 kişinin de yaralan...

Abone ol

Gaziantep Alevi Kültür Derneği’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendiği iddia edildi. Olayda 3 kişinin de yaralandığı öne sürüldü.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 11.05 sularında meydana geldi. Gaziantep Alevi Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Demirdelen, saldırının doğrudan Alevi Kültür Derneği’ne yapıldığını öne sürdü. Demirdelen, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Saat 11.05 sularında cemevimizde bir cenaze kaldırılırken, cemevinden çıkarken bir motosiklet üzerinde seyir halinde giden motorun arkasındaki şahıs, tüfekle cemevine menfur bir saldırı gerçekleştiriyor. Yapılmış olan eylemde motosikletin plakasının kapalı olduğu, eylemin kurallı bir eylem olduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Saldırıda hafif yaralılar var. Derneğimiz doğrudan hedef alınmıştır.”
“Kan davası güdecek bir hadise yok. Cemevine yapılan saldırının hedeflendiği bize karşı bir saldırı olduğu kesindir” diyen Demirdelen, “Okmeydanı’ndaki hadise farklı bir olay olabilir ama buradaki saldırının kim tarafından yapıldığı belli değil” dedi.
Saldırının Aleviler üzerinden bir tezgah düzenlemek için yapıldığını öne süren Demirdelen, “Aleviler üzerinde yeniden bir tezgah düzenleniyor. Gaziantep Alevi Kültür Derneği hep barış için çalışmıştır. Bu şahısların kim olduğunu bulmak gerekir. Silahlı eylem esnasında bir otobüsün geriye doğru hareket etmesi daha büyük bir hadisenin olmasının önüne geçti. Canlarımız yüzlerinden yaralandılar. Tedavileri yapıldı. Bizim kanaatimiz provokatif bir eylem olduğu kanısındayız” ifadelerini kullandı.
Silahlı saldırıda yaralanan Levent Topal ise olayı şu şekilde anlattı: “Cenazemiz olduğundan dolayı bir anda patlama sesi duydum ve suratımda acı hissettim. Daha sonra kanlar akmaya başladı. Suratımın üç yerine cam parçaları isabet etti. Olayın nasıl olduğunu, patlamanın şoku ile hiç hissetmedim. Kim tarafından nasıl olduğunu hiç görmedim. Arabadan indiğimde kovanlar vardı. Ben cemevinin hemen önünde arabanın içindeydim. Kim tarafından ve neden yapıldığını bilmiyorum.”
(İHA)