BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

HDP'ye İstanbul yasağına ilk tepki!

İstanbul Valiliği’nin HDP’nin Kazlıçeşme mitingine izin verilmediğine ilişkin yaptığı açıklamaya HDP’den ilk tepki geldi.

Abone ol

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Kazlıçeşme Alanı 2911 sayılı yasa kapsamında belirlenen gösteri alanlarından değildir. Kamuoyuna yansıtılan 30 Mayıs mitingi talebi ile ilgili olarak izin verilmesi söz konusu olmamıştır. Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu'nca da Kazlıçeşme'de miting yapılmasına izin verilmediği bilgisi edinilmiştir.” denildi.

Karar hakkında AjansHaber’e konuşan HDP İstanbul 1. Bölge Adayı Hüda Kaya, karara sert tepki gösterdi. Kaya, kararla ilgili olarak bir ‘görüşme gerçekleştirmedik ama muhakkak yeni bir plan olacak’ dedi.

İşte Hüda Kaya’nın Valiliğin kararına ilişkin değerlendirmesi:

“HDP GÜNLER ÖNCESİNDEN BAŞVURDU”

HDP günler öncesinden valiliğe başvurumunu gerçekleştirmiştir. Bu konuda tek bir kelime, bir şerh olmamıştı. Hatta AK Parti 29 Mayıs’ta Fetih Kutlamaları’nı yapacağına dair açıklamalar yapmış olmasına rağmen, daha sonra HDP’nin kendi mitingini 30 Mayıs Cumartesi günü Kazlıçeşme’de yapacağı netleştikten sonra kendileri de aynı tarihte 30 Mayıs’ta Yenikapı’da yapma kararı almışlardır.

“NE KADAR YASAKLARSA YASAKLASINLAR…”

Valilik onlara ses çıkarmıyorken HDP’ye yönelik yasaklama kararın ortaya koyması seçimlere bile  girmeden, 7 Haziran’ın sonucunu görmeden bu iktidarın nasıl bir toplum istediğinin somut bir örneğidir aslında. HDP’nin kitlesinden ne kadar rahatsız olduklarının da bir sonucudur aslında. Ne kadar yasaklarsa yasaklasınlar halklar artık barışın farkındadırlar.

“KİTLEMİZİ TAHRİKLERE DAİR UYARIYORUZ”

Biz kitlemizi sürekli sükunete, tahriklere fırsat vermemelerine dair uyarılarda bulunuyoruz. HDP’nin milyonları Kazlıçeşme’de toplayacağına dair korku tek başına kendi  mitinglerini yaparak HDP’ye yaşam hakkını tanımayacağının da göstergesidir. Bu karar en büyük tahriktir.

“MUHAKKAK BİR ÇÖZÜM, BİR AÇIKLAMA OLACAK”

Biz 7 Haziran’da sandıklarda barajları parça parça edeceğiz. Nasıl hepimizin barışa ihtiyacı olduğunu göstereceğiz. Bununla ilgili henüz bir görüşme gerçekleştirmedik ama muhakkak yeni bir plan olacaktır. Muhakkak bir çözüm bir açıklama olacak.