BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

HDP’lilerden halaylı kutlama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, DİSK önünde sendika üyeleriyle birlikte halay çekti.<br/>...

Abone ol

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, DİSK önünde sendika üyeleriyle birlikte halay çekti.
DİSK binası önünde toplanan sendika üyelerinin bekleyişleri sürüyor. HDP Eşbaşkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de DİSK binası önüne gelerek sendika üyeleriyle buluştu. Elindeki gaz maskesiyle yürüyüş için bekleyen HDP’li Ertuğrul Kürkçü, “Sendikanın çağrısına işçiler yanıt veriyorlar. Onlarla birlikte yürüyüşümüze başlamak için bekliyoruz. Gaz maskesi takmamız onların utancıdır. Bizim de mücadele aracımızdır” dedi.
Sebahat Tuncel ise “Sizde gaz maskesi yok mu?” diye soran gazetecilere, “Umarım maskelere ihtiyaç duymaz halkımız. Sadece bizde olması önemli değil. İnsanlar gerçekten gaz maskesine ihtiyaç duymadan bir bayram kutlarlar” diye karşılık verdi.
Öte yandan DİSK binası çevresindeki ara sokaklarda yüzleri maskeli göstericiler polisi taşladı. Şişli Camii’ne asılan, “İşçi bayramınızı kutlar, Allah rızası için tarihi cami duvarlarına yazı yazılmamasını rica ederiz” yazılı pankart ise dikkat çekti.
(İHA)