BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Fırat sahnede Rabia yaptı! Bundan sonra bu bizim

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Fırat, sahneye çıkıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı Rabia işaretini yapıp, bundan sonra bu işaret bizim dedi.

Abone ol

Referandum çalışmaları kapsamında HDP'nin Mersin'de düzenlediği mitingde partililere seslenen Mersin Milletvekili Dengir Mir Fırat, "Bundan sonra bu işaret bizim işaretimiz. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik" dedi.

HDP'nin 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında Mersin'de düzenlediği mitingde, Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Mersin Milletvekili Dengir Mir Fırat konuştu.

'DÖRT TEMEL VAZGEÇİLMEZİMİZ VAR'

Konuşmasını tamamladıktan sonra sahneden ‘Rabia' işareti yapan Fırat, "Cumhurbaşkanı kalkıp şöyle bir işaret yapıyor ya. Bundan sonra bu işaret bizim işaretimiz. Dört temel vazgeçilmezimiz var. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik. Bunu unutmayın" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı ‘Rabia' işaretinin anlamının, 'Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan' olduğu biliniyor.