BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,08
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Baluken'den sert 14 bin PKK'lı öğretmen tepkisi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Başbakan Yıldırım'ın PKK ile bağı olduğu düşünülen 14 bin öğretmenin ihraç edileceği açıklamasını eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım'ın terör örgütü PKK ile irtibatı olduğu ileri sürülen 14 bin öğretmenin soruşturmalar sonucu ihraç edileceğini söylemesine HDP'den jet yanıt geldi.

Baluken, "Neye dayanarak bu tasfiyeleri yapıyorsunuz. Ortada bir yargı kararı mı var?" diye tepki gösterdi.

"ÇÖZÜM MÖZÜM YOK" ELEŞTİRİSİ

Baluken, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, konuşan Baluken, "(Çözüm mözüm yok, 'savunmadan taarruza geçmemiz gerekir) diyerek bu ülkedeki sorunları çözemezsiniz. Bu anlayışlar, 30 yıldır zaten denenmiş ve sonuç almamış anlayışlardır." ifadesini kullandı.

Baluken, 15 Temmuz darbe girişimini kullanarak, Türkiye'nin kesintisiz bir darbe sürecine alıştırılmaya çalışıldığını savundu.  Baluken, şöyle devam etti:

ORTADA YARGI KARARI VAR MI?

"Sadece bir kararname ile 50 binin üzerinde kamu emekçisini tasfiye ettiler. Bir gecede 50 bin kamu emekçisinin işine son veriliyorsa orada darbe zihniyeti var demektir. Uyarılara kulak vermesi gerekenler şimdi çıkıp 'biz 14 bin öğretmeni de tasfiye edeceğiz' diyorlar. 12 Eylül darbecileri de bunu yapmıştı. 15 Temmuz'da darbeyi yapanlar sonuç alsalardı bunu yapacaklardı zaten. Neye dayanarak bu tasfiyeleri yapıyorsunuz. Ortada bir yargı kararı mı var?

Binali Yıldırım'ın açıkladığı 14 bin öğretmenle ilgili biz herhangi bir yargı kararının olduğunu bilmiyoruz. Herhangi bir hükümün kamuoyuna açıklandığı bilgisine sahip değiliz. Neye dayanarak bunu yapıyorsun? Belli ki istihbarat raporlarına dayanarak. Sen istihbarat raporlarıyla 14 bin öğretmen üzerinde bir kalemde karar vereceksin. Demek ki sen bir hukuk devleti değilsin, istihbarat devleti haline gelmişsin. AKP eğitim alanına da ideolojik olarak saldırıyor."

"AKP'Yİ UYARIYORUZ"

HDP'li 8 milletvekilli hakkında zorla getirme kararı verildiğini anımsatan Baluken, bunun darbecilerin, darbe gecesi planladığı bir eylem olduğunu savundu. Baluken, "Savcıya, hakime, darbeci deyip cezaevine atacaksın, darbeci dediğin savcı ve hakimin kararı ile halkın oyunu almış milletvekillerini tutuklamaya kalkacaksın. AKP'yi uyarıyoruz; Sakın olaki milletvekillerimize yönelik bu çılgınca arayışların peşine düşmeyin. Önümüzdeki süreç açısından var olan toplumsal gerilimi arttırmayın." dedi.

Baluken, bir gazetecinin, "Darbe yargılamalarına ilişkin 3 ilde 'darbe mahkemelerinin' kurulacağı iddia ediliyor" sorusuna, kendileri ile hiçbir şeyin paylaşılmadığını kaydetti.