BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Altınörs'ün gözaltı gerekçesi ormanlık alanda...

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün gözaltı gerekçesi 'örgüte eleman temini' olarak açıklandı.

Abone ol

HDP'li Alp Altınörs, Bitlis Tatvan ilçesinde ormanlık alanda terör örgütü lehine propaganda yapmakla suçlanıyor.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Altınörs'ün, bir şüphelinin verdiği ifadenin ardından "terör örgütüne üye olma ve eleman temin etme" suçlamasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Tokat'ta "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Z.U, mahkemede verdiği ifadede, geçen yıl Ankara Garı önündeki terör saldırısında hayatını kaybeden Mehmet Zakir Karabulut'un cenazesi ve sonrasında yaşananları anlattı.

Z.U, cenaze törenine katılan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün, "Zakir şehit oldu, Zakir'in peşinden gelecek bir sürü genç vardır. Zakir ölmemiştir. Zakir'in kanı yerde kalmamalı' şeklinde konuşma yaptı." ifadelerini kullandı.

CENAZE TÖRENİNE KATILANLAR ORMANLIK ALANA GÖTÜRÜLMÜŞ
Cenazenin ardından Bitlis'in Tatvan ilçesinden döndükleri sırada ormanlık alana götürüldüklerini dile getiren Z.U, burada örgüt üyelerince propaganda yapıldığını ifade etti.

Ormanlık alanda Altınörs ile HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın da bulunduğunu aktaran Z.U, bu sırada ıslık sesi duyduğunu ve daha sonra terörist kıyafeti giymiş, silahlı iki kişinin yanlarına geldiğini söyledi.

Z.U, iki teröristin Kürt halklarının özgürlüğü için dağa çıktıklarını söylediğini anlatarak, teröristlerin kendilerine örgüte katılmaları yönünde telkinlerde bulunduklarını, Altınörs ve Irgat'ın teröristlerin yanında durduklarını kaydetti.

"BUNLAR İYİ İNSANLAR"
Ormanlık alandan ayrılıp Karabulut'un evine geldiklerinde Irgat ve Altınörs'ün teröristler lehine konuştuklarını belirten Z.U, "Mizgin Irgat ve Alp Altınörs, bu teröristler lehine 'Bunlar iyi insanlar, bizler için mücadele ediyorlar. Bu gerillalar Zakir ve onun gibiler için mücadele ediyorlar. Sizler de katılım sağlamalısınız' şeklinde söylemde bulundu." şeklinde konuştu.

Z.U'nun ifadesinin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Tokat Sulh Ceza Mahkemesince Altınörs hakkında "terör örgütüne üye olma ve eleman temin etme" suçlamasıyla gözaltı kararı verildiği öğrenildi.