BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ahmet Davutoğlu yargılansın mı?

Salih Tuna bugünkü yazısında Ahmet Davutoğlu yargılansın tartışmasına katıldı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi sonrası eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hedef tahtasına konuldu.

Özel kalem müdürünün FETÖ'den tutuklanmasının ardından Davutoğlu için koro halinde "yargılansın"  sesleri yükseliyor. İşte bu sıcak tartışmaya Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, bugünkü köşesinden katıldı.

Davutoğlu'nun yargılanmasını isteyenlere ve bu çağrıya ses çıkarmayan muhafazakar yazarlara, Salih Tuna tepki gösterdi.

ÖZDEN ÖRNEK'E "DARBE GÜNLÜKLERİ" HATIRLATMASI

Oramiral Özden Örnek'in Davutoğlu için “yargılansın” dediğini aktaran Tuna, köşesinde "Ağır ol bakalım, sen kimsin? “Darbe günlükleri” iddiasıyla hâlâ kamuoyu vicdanında aklanmış değilsin, “Davutoğlu yargılansın” demek haddine mi?" diye tepki gösteriyor.

Salih Tuna, Davutoğlu'nun Suriye politikasını 2012'de eleştirdiği için kendisini hedef alan "NATO'cu" dediği muhafazakar yazarların Ahmet Hakan'a ses çıkarmamasını ikiyüzülükle açıklıyor.

TAŞTAN SES VAR BUNLARDAN YOK

"Kaç gündür bakıyorum, Ahmet Hakan'ın ağzının payını vermişler mi diye!" yazan Tuna, yazısına şöyle devam ediyor:

"Nerdeee! Taştan ses var bunlardan yok. Şu sıralar bambaşka şeylerle mi iştigal ediyorlar, bilemiyorum.

Benim bildiğim, çok yetenekli elemanlardı. O kadar ki, “bul karayı al parayı” cinsinden “ikinci yeni” veya “ikinci yarı” gibi üretimlerle PR'lar yapıyorlardı. Efsane oluşturmak için de gündüz gözüyle “menkıbe” üretiyorlar, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye verilen yüzde 50 oyun tek başına Davutoğlu'nun başarısı olduğunu söylüyorlardı.

Sayın Erdoğan'a 15 Temmuz öncesi “diktatör” diyorlar, Erdoğan'ı düşürmek niyetiyle Akşener güzellemesi yapacak kadar kendilerinden geçiyorlar, güya Davutoğlu'nu savunmak işgüzarlığıyla da 2012'de vefat eden bir İslam alimine bühtan ediyorlardı.

Gelgelelim…

Sayın Davutoğlu'na “yargılanacaksın” veya “delikanlı değilsin” diyorlar, koro halinde susuyorlar.

Erdoğan'ın yanında duranlar Davutoğlu'na, “gözünün üstünde kaşın var” dediğinde kıyameti kopartıyorlar; fakat, Erdoğan karşıtları, Davutoğlu'na ağzına geleni söyleyince, suspus oluyorlar.

Bunlara ne desem bilmem ki…"

Başkalarını bilmem ama sizin delikanlı olmadığınız kesin, mi desem?!"