BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li 8 milletvekiline büyük şok!

KCK ana davasında yargılanan ve aralarında Osman Baydemir ve Selma Irmak'ın da bulunduğu 8 HDP'li vekil için mahkemeye zorla getirilme kararın çıkarıldı.

Abone ol

Yargılandıkları KCK ana davasında daha önce haklarında çıkarılan mahkemeye zorla getirilme kararı 10 Kasım’da kaldırılan 1i tutuklu 8 HDP’li milletvekili için zorla mahkemeye getirilme kararı çıkarıldı.

KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan 8 milletvekilinin yargılanmasına Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya sanık milletvekilleri katılmazken, avukatları hazır bulundu.

ZORLA GETİRİLME KARARI

Mahkeme, duruşmaya katılmayan 1 Kasım 2015'teki 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde HDP'den milletvekili seçilen Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında "zorla getirilmesi" yönünde karar verdi.

21 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Ayrıca dava dosyasında firari olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok'un da aralarında bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.