BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den milletvekili adayı Ahmet Şık duruşmaya çıktı

Sosyal medya paylaşımları ve haberleri nedeniyle yargılanan gazeteci Ahmet Şık, bugün hakim karşısında çıktı. Ahmet Şık, HDP milletvekili adayı olmuştu.

Abone ol

Ahmet Şık, tweet'lerinin suçlama konusu yapılamayacağını belirterek, sözlerinin ifade ve basın özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti. Dava konusu tweet'lerin devlete yönelik radikal bir eleştiri olduğunu söyleyen Şık, "Bu eleştiri devleti hukuk çizgisine çekecektir. Suçlama konusu edilecek bir biçim de taşımıyor" dedi. 

Şık, devletin kutsal olmasının vatandaşına bakışının hukuk dışı olup olmadığı ile ilgili olduğunu vurgulayarak, "Ardında devletin bizatihi olduğu olaylarda gözaltında kayıplar, işkencede insan öldürme, faili meçhuller ve yargısız infazları kattığımızda bunun bir terör faaliyeti olduğunu düşünüyorum. Bunu da söylemeye devam edeceğim" diye konuştu.

Şık, bu sözleri sarf ettiği sırada yargıç Mustafa Ün, salonda not alan gazetecilerin bilgisayarlarını kapattırdı. Ün, yalnızca kalem ve kağıtla not alınabileceği şeklinde kural olduğunu belirterek, gazetecilerin dijital cihazlarla not almalarını engelledi.

DURUŞMA ERTELENDİ : Yargıç Ün, Şık ve avukatı Atalay'a soruşturmanın genişletilmesi taleplerini bildirmeleri ve esasla ilgili savunmalarını hazırlamaları için süre verdi. Duruşma 18 Eylül'e ertelendi.

HDP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU: Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık, HDP'nin İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu.

HDP milletvekili adayları 2018 isim listesi tüm iller

Erol Katırcıoğlu HDP'den adaylık sırasını beğenmedi laf soktu