BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,96
ALTIN 2.438,60
HABER /  DÜNYA

HDP'den kızlı-erkekli ev yorumu!

HDP Eşbaşkanı Sebahat tuncel Başbakan Erdoğan’ın kızlı erkekli öğrenci evlerine yönelik sözlerini, “çok vahim” diye niteledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Sebahat Tuncel, İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a yaptığı açıklamada Başbakanın, İçiişleri Bakanı'nın ve Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaları çok tehlikeli bulduğunu ve valilerin bu talimata uyacaklarını söylemesinin da çok vahim olduğunu belirtti:

KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL

"Bu kabul edilebilir bir durum değil. Devlet, insanların yaşam tarzına müdahale ediyor. AKP hükumeti başından beri "biz yaşam tarzına müdahale etmiyoruz" dese de yaptıkları bütün uygulamalar yaşam tarzına müdahale."

KADINLARLA BAŞLADILAR KADINLARLA DEVAM EDİYORLAR

"Bu uygulamalara kadınlarla başladılar ve kadınlarla devam ediyorlar. Geçen yıl kürtaj tartışmaları başlatmışlardı, kürtajı yasaklama, arkasından sezaryenle doğum geldi, kadınların kaç çocuk yapacağını söylediler. Bugün de bu devam ediyor. En son meselemiz öğrencilerin kızlı-erkekli evde kalma meselesi."

AKP DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI KULLANARAK YAŞAM TARZINA MÜDAHALE EDİYOR

"AKP hükumeti devletin bütün olanaklarını kullanarak insanların yaşamına müdahale ediyor. Yargıyı, mahkemeyi, yerel yönetimlerini her şeyi kullanarak toplum üzerinde bir baskı aracına dönüşmüş durumdadır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bu herhangi bir mesele değil. Mahalle baskısı var gibi söylemler de inandırıcı değil. Mahalle baskını oluşturan bizzat AKP hükumetidir, bu zihniyet de Başbakandır."

TÜRKİYE'DE KİM ÖZGÜRLÜK İSTİYORSA TERÖRİST YAFTASI YİYOR

Özellikle Sağlık Bakanı'nın yaptığı açıklamalar, İçişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamalar, bunun ne kadar vahim bir duruma dönüştüğünün göstergesidir. Türkiye'de kim ki halk ve özgürlük istiyor, kim ki bu otoriter sisteme itiraz ediyor, hemen terörist yaftasıyla yaftalanıyor. İçişleri Bakanı'nın yaptığı şey de bu, hiç kabul edilemez bir durum."

AKP ÖZGÜR GENÇLİĞİ TEHLİKE OLARAK GÖRÜYOR

"AKP hükumeti özgür bireyi, özgür toplumu, özgür genliği kendisine tehlike olarak görüyor, bu tehlikeyi de bertaraf etmek adına, hemen bunları bir terörist faaliyet olarak değerlendiriyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bütün yoplumun bu konuda reflekslerini ve tepkilerini ortaya çıkarması gerekiyor."

BU DURUM TÜRKİYE'Yİ VAHİM BİR SONUCA GÖTÜRÜR

"AKP ahlak polisliğine soyunmuş durumda. Başbakan bir şey söylüyor, hemen valileri, emniyeti, hakimleri "emredersiniz komutanım" diyerek gereğini yapıyor, bu çok vahim bir sonuca götürür Türkiye'yi."