BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den flaş NATO skandalı açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "NATO'da insan onuruna yönelen bir uygulama ile karşılaştık. Bu ülkenin kurucusu olan Atatürk'ün ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alınmasının ötesinde; bu uygulamanın, hangi insana yapılırsa karşısında olduğumuzu, kabul etmediğimizi, doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim." dedi. 

Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugünün Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu anımsatarak, çocuk hakları açısından dünyada en büyük problemin yaşam hakkının kaybı olduğunu dile getirdi.  

Türkiye'de çocuklara ilişkin bazı istatistikleri paylaşan Yıldırım, SGK verilerine göre, Türkiye'de 1 milyon 170 bin çocuk işçinin "çırak" adı altında devlet eliyle çalıştırıldığını ileri sürdü.

Yıldırım, kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yaptığını belirttiği Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın başlarına ne gelirse gelsin, bundan siyasi iktidarın sorumlu olacağını iddia etti. 

ABD'de tutuklu bulunan iş adamı Rıza Sarraf'ın yargılamasına 27 Kasım'da başlanacağını hatırlatan Yıldırım, "Yaklaştıkça toplum vicdanını ve kamuoyunu tatmin etmekten uzak açıklama ve uygulamalarıyla karşı karşıya kaldığımız iktidar, niyeyse tutuşuyor. Konu her gündeme geldiğinde gündem değiştirecek bir malzemenin peşine takılıyor." ifadesini kullandı.  

NATO tatbikatındaki düşman tablosunda, Atatürk'ün ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına ilişkin bir soru üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

"NATO'da insan onuruna yönelen bir uygulama ile karşılaştık. Bu ülkenin kurucusu olan Atatürk'ün ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef tahtasına konulup hedef alınmasının ötesinde; bu uygulamanın, hangi insana yapılırsa karşısında olduğumuzu, kabul etmediğimizi, doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Bunun savunulabilir bir tarafı yoktur. Ancak Türkiye, Ortadoğu'da NATO'nun çok önemli bir aktörüyken, uluslararası toplum nezdinde özellikle Ortadoğu'daki belirleyiciliği ve jeopolitiğini etkin kullanan bir ülke hali hiç tartışılmazken, uluslararası toplum, siyasi aktörler ve devletler nezdinde bu kadar ele ayağa düşürülme halini tartışmak ve nedenini araştırmak ise biz siyasilerin herhalde en önemli görevidir. Türkiye, NATO için bu kadar vazgeçilmezken, şimdi soruyoruz: Gerçekten orada münferit bir şey midir, yoksa oluşturulan bir algının NATO içerisine sirayet etme hali midir?"