BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den derhal görevden alın mesajı

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Cizre'de bir çocuğun ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili hükümete seslendi.

Abone ol

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Cizre'de bir çocuğun hayatını kaybetmesiyle ilgili "Hükümete bir kez daha sesleniyoruz; Cizre'deki Emniyet Müdürü başta olmak üzere, bu cinayetlerde parmağı olan tüm yetkilileri derhal görevlerinden alın" mesajı verdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Cizre'de yaşananların vicdan sahibi hiçbir insan tarafından anlaşılır ve kabul edilir bir durum olmadığı belirtildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyetinin Çözüm Süreci'ne dönük riskler hakkında konuştuğu bir günde 12 yaşında bir çocuğun vurulmasının son derece kaygı verici olduğu ifade edilen açıklamada, "Hrant Dink'in katledilmesi döneminde hakkında tutuklama talebi bulunan ve yurtdışına çıkış yasağı konmuş bir kişinin Cizre'ye emniyet müdürü olarak atanması bir skandaldır. Bu, Cizre gibi özenli ve dikkatli davranılması gereken bir yerde atılacak en yanlış adımdır" ifadesine yer verildi.

Cizre'de yaşanan olaylardan kaygı duyulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çünkü her gelişme halkın sabrını ve Çözüm Süreci'ne olan desteğini biraz daha zayıflatıyor. Hükümete bir kez daha sesleniyoruz; Cizre'deki Emniyet Müdürü başta olmak üzere, bu cinayetlerde parmağı olan veya hayırhah davranan tüm yetkilileri derhal görevlerinden alın. Bilerek ve planlayarak çocukları katleden güvenlik güçlerinin ortaya çıkarılmasını sağlayın."