BIST 9.983
DOLAR 32,41
EURO 34,83
ALTIN 2.431,53
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den Davutoğlu'na edepsiz tepkisi!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Davutoğlu'ndan edepsiz sözü için özür dilemesini istedi.

Abone ol
HDP'den Başbakan Davutoğlu'na "edepsiz" tepkisi! HDP'li Figen Yüksekdağ, Davutoğlu'nun bir kadına edepsiz demesinin haddi olmadığını söyleyerek, Kürt halkı ve kadınlardan özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un taş attığı görüntülere ilişkin sözlerini eleştirdi.
 
Figen Yüksekdağ, "Kendileriyle aynı fikirde olmayan veya kendilerini eleştiren kadınlara 'edepsiz' diyerek hakaret etmek, AKP iktidarının eril zihniyetini gösteren bir devlet geleneğidir" ifadesini kullandı.

41.20140928234943.jpg 
 
IŞİD'den kaçarak sınıra gelenlerin, namlusu kendilerine çevrilmiş askeri araçlarla karşılandığını, çoğunluğunu yaşlı, hasta ve çocukların oluşturduğu insanlara gaz, su ve gerçek mermilerle müdahale edildiğini savunan Yüksekdağ, şöyle devam etti:
 
"Vekilimiz ve halkımız kıl payı bir katliamdan kurtuldu. Artık sözlerin kifayetini yitirdiği vahşet ve saldırı ortamı içinde vekilimiz Aysel Tuğluk'un tavrı, eli, kolu, insanlık onuru ve vicdanı olan herkesin ve özellikle de kadınların gözünde meşru ve ahlakidir. Orada bulunan Kürt halkı ve seçilmişleri, halka uygulanan bu vahşet ve zulmü kabul etmemiş ve demokratik tepkilerini dile getirmişlerdir. Milletvekilimiz Aysel Tuğluk, halkı savunmak için sembolik olarak bir taş attı. Peki Davutoğlu kendisini seçen, vekalet veren halkı savunmak için ne yapıyor? Esas bunun hesabını vermelidir. Davutoğlu Suruç'taki halkın Başbakanı değil mi? Kadınlara edepsiz demek, Başbakan dahi olsa kimsenin haddi değildir. Davutoğlu'nu bu cinsiyetçi hakaretlerinden dolayı kınıyor ve vekilimiz Sayın Aysel Tuğluk şahsında, Kürt halkından ve tüm kadınlardan bir an önce özür dilemesini bekliyoruz."