BIST 10.099
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,83
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu özellikler hiç de masum değil!

Pek çok iOS ya da Android uygulamasının bu özelliği, hiç de sandığınız kadar masum olmayabilir!

Abone ol

iOS  uygulamalarının içinden çalışan web tarayıcılarını kullanıyor musunuz? Örneğin, Facebook mobil uygulaması içinden bir linke bastığınızda Facebook'un uygulama içi tarayıcısı çalışarak kullanıcıyı ilgili web sayfasına yönlendirebiliyor.

Ancak güvenlik uzmanları bu tür uygulama içi tarayıcıların yeterli güvenlik önlemine sahip olmadığını ve kullanıcıların önemli verilerini kötü niyetli kişilere açık edebileceğini vurguluyorlar. 

Ayrıca söz konusu uygulamanın sahipleri de, kendi tarayıcıları üzerinden yapılan veri hareketlerini kolayca takip edebiliyorlar. Böylece kullanıcının başka web sitelerindeki şifrelerini, kişisel verilerini, özel mesajlarını veya benzer verilerini kolayca görebiliyorlar.

Facebook kadar büyük, kurumsal bir yapının kullanıcıların özel verilerine saygı gösterdiklerini düşünsek bile, kim olduğunu dahi bilmediğimiz küçük yapımcıların geliştirmiş olduğu uygulamalarda yer alan minik tarayıcılar üzerinden söz konusu uygulama sahiplerine tüm özel bilgilerimizi teslim ettiğimizi ve onların insafına kaldığımızı unutmamak gerekiyor.

Uygulama içindeki tarayıcılar, bir web sayfasını ziyaret etmek için hızlı bir çözüm gibi görünse de kesinlikle güvenli bir seçenek değil. Uzmanlar, kullanıcılara başka bir siteye geçerken Safari, Opera, Chrome Browser gibi güvenlik önlemleriyle kendini kanıtlamış tarayıcıları kullanmalarını tavsiye ediyorlar.