BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

HDP ve DBP'li başkanlar tutuklandı!

Malazgirt Belediyesi Eş Başkanları ve HDP ile DBP Tuzluca İlçe Eş Başkanları tutuklandı.

Abone ol

Malazgirt Belediyesi Eş Başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez akşam saatlerinde Malazgirt Adliyesi’nde verdikleri ifadenin ardından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Terör operasyonları çerçevesinde 18 Kasım Cuma günü gözaltına alınan Malazgirt Belediye Eş Başkanları Halis Coşkun ve Memnune Söylemez ile DBP’li Maşallah Burhanlı Muş Adliyesindeki sorgularının arından akşam saatlerinde savcının tutuklama istemiyle Malazgirt Adliyesine sevk edildi. Burada sorgulanan Eş Başkanlar Halis Coşkun, Memnune Söylemez ve DBP’li Maşallah Burhanlı alınan ifadelerinin ardından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.


Emniyet güçlerinin Malazgirt Belediyesi önünde aldığı geniş güvenlik önlemleri sürüyor. Belediyeye giriş ve çıkışlarda kontrollü bir şekilde sağlanıyor.

TUZLUCA'DA İLÇE EŞ BAŞKANLARI TUTUKLANDI

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yapılan operasyonda ise HDP ve DBP Tuzluca İlçe Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu yedi kişi tutuklandı. 

On iki gündür gözaltında bulunan Iğdır’ın Tuzluca ilçesi HDP’li ve DBP’li yöneticiler bugün mahkemeye çıkarıldılar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Av. Sadi Balamir, HDP’li ve DBP’li siyasetçilerden Şirin Gültekin’in denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldığını diğer yedi siyasetçinin ise “Yasadışı örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandığını söyledi.

Tutuklananların isimleri şöyle; Serkan Güneş (HDP Tuzluca İlçe Eş Başkanı), Alican Celayir (DBP Tuzluca İlçe Eş Başkanı), Medine Orhan (DBP Tuzluca İlçe Eş Başkanı), Yöneticiler; Vedat öner, Halit Erçik, Ersan Gültekin ve Musa Can.