BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

HDP ve CHP'den hükümete vali tepkisi!

Meclis'te hem CHP hem de HDP milletvekilleri kendilerine valiler tarafından randevu verilmediğini iddia ederek konuyu Meclis'e taşıdı. Bozdağ, CHP'li Gök'ün talebi üzerine valiyi aradığını söylerken, HDP'lilere de tepki gösterdi.

Abone ol

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ın CHP'li Grup Başkanvekili Levent Gök'ün randevu talebini kabul etmemesi Meclis'e taşındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, randevu talepleri konusunda 3 valiyi uyardığını söyledi. Bu arada Mardin Valisi'nin kendilerine randevu vermediğini söyleyen HDP'liler Başkanlık Divanı'na yürüdü.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda, bazı milletvekillerinin, valilerin kendilerinin telefonlarına çıkmadığı, randevu taleplerine yanıt vermediği eleştirilerini yanıtladı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'a yönelik eleştirisi üzerine Bozdağ, Kılıçlar ile görüştüğünü aktardı. Kılıçlar'ın, Gök ile bir görüşme yapmadığını söylediğini anlatan Bozdağ, olayı doğruladı ve Vali Kılıçlar'a gereken uyarıyı yaptığını söyledi.

"AYIPTIR AYIPTIR..."

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili hükümet adına açıklama yapmak üzere söz aldı. Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada, "Şu anda Valinin odasında sizin milletvekilleriniz ile Mardin Valisi görüşüyor, ayıptır ayıp. Hemen bir yanlışla kalkıp burada yargısız infaz yapıyorsunuz" diye konuştu.

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Konuşmasına devam eden Bakan Bozdağ, terör örgütünün Tahir Elçi’yi öldürenlerin ortaya çıkartılmaması için ellerinden geleni yaptıklarını ileri sürdü. İşte Bozdağ'ın o açıklamaları;

"Olay yeri incelemesine giden Başsavcı, savcılar, avukatlar, delilleri toplamak için inceleme yapıyor, sizin yaslandığınız teröristler otomatik silahlarla saldırıyor. Otomatik silah yetmiyor, roketle saldırıyorlar, o yetmiyor uzaktan kumanda ile güvenlik alanı içinde olay yeri incelemesi yapılan yerde güvenliği alan polisin aracını patlattılar.

"ÖRGÜTE DE SESİNİZİ YÜKSELTİN"

Sizden şunu duymak isterdim, ’ey teröristler, bu hendekleri kaldırın, bu mayınlamaya son verin, askeri polisi şehit etmeyin’ diye sesinizi yükseltmeniz lazım.

Terör örgütüne karşı parlamentoda hükümete sesinizi yükselttiğiniz gibi terör örgütüne karşı da sesinizi yükselteceksiniz."