BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

HDP kararını verdi! Eylemler bitecek mi?

Türkiye'nin dör bir tarafını ateşe veren Kobani eylemleri ülkeyi sarsarken HDP'den kritik bir açıklama geldi...

Abone ol

HDP'den yapılan açıklamaya göre, eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yarın saat 12:00'de iki gündür şiddetli eylemler ve çok sayıda can kaybına sahne olan Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantıya, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek ile DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak'ın da katılacak.

KOBANİ EYLEMLERİNDE 22 CAN KAYBI YAŞANDI

HDP'nin yarın Diyarbakır'da yapacağı açıklama ülkeinn dört bir yanını ateşe veren protesto eylemlerinin son bulması açısından önem taşıyor. Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği eylemlerde kan aktı, Türkiye savaş alanına döndü. Adana'nın Yüreğir ilçesinde akşam saatlerinde çıkan tartışma sonrası bir kişi öldürüldü. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 kişi silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 3, Van'da 1 ve Batman’da 1 kişi, gruplar arasında çıkan çatışmada öldü. Muş’ta da 1 kişi, başına isabet eden gaz fişeğiyle hayatını kaybetti. Diyarbakır'da yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi, açıklamayı Tarım Bakanı Mehdi Eker yaptı.