BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,75
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son dakika: ABD uçakları vurdu

Kobani'de koalisyon güçleri IŞİD mevzilerini bir kez daha bombaladı. ABD uçaklarının başı çektiği saldırılarda Müştenur Tepesi vuruldu.

Abone ol
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri IŞİD'i bir kez daha vurdu. IŞİD'in bayrak astığı bölgelerin bombalanmasının ardından Kobani'de bir kez daha silah sesleri duyuldu. 

Koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik saldırıları sürüyor. Kobani'de haftalardır süren IŞİD kuşatması için bölgeyi bir kez daha bombalayan koalisyon güçlerinin ilk saldırısı dün akşam saat 20.00 sularında gerçekleşti. Saldırı sonrası Kobani'nin bazı bölgelerinden toz bulutu yükselirken, saldırı sonrası yer yer çatışma sesleri duyuldu.

kobani-son-dakika.20141009002434.jpg

İKİNCİ SALDIRI 22.00'DA GERÇEKLEŞTİ
 
Koalisyon güçlerinin ikinci saldırısı ise saat 22.00 sularında gerçekmeşti. ABD uçaklarının öncülüğünü yaptığı koalisyon güçleri özellikle son günlerde IŞİD'in eline geçtiği belirtilen ve bayrağı dikildi Müştenur Tepesi bombalandı. İkinci saldırıda ayrıca Kobani'nin batı bölgelerine de bomba bıraktı.

koalisyon.jpg

IŞİD GERİ GEKİLDİ İDDİASI
 
Bu arada yaşanan bu etkili saldırının ardından Kobani çevresinde mevzilenen IŞİD güçlerinin Kobani dışına çekildiği ileri sürüldü.
 
Öte yandan Kobani çatışmasında yaralanan ve yaşamını yitiren YPG'lilerin ambulanslarla taşındığı görüldü.
 
Koalisyon güçlerinin etkili hava saldırılarının ardından sınırın birçok bölgesinde toplanan insanlar sevinç gösterilerinde bulundular ve 'Yaşasın Kobani direnişi' sloganları attılar.
 
23:25'TE ÜÇÜNCÜ SALDIRI
 
Kobani'deki çatışmaların şehrin güney batısına doğru taşındığı öğrenildi. IŞİD militanları tank ve toplarla YPG güçlerini vururken, 23:25 sularında Koalisyon güçleri Kobani'nin günaybatısında bulunan İŞİD hedeflerini vurdu.