BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP ikiye bölündü karar yine çıkmadı!

HDP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na üye verip vermeyeceği parti içinde tartışma yarattı. HDP komisyon üyeliği için halen karar alamadı.

Abone ol

HDP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na üye verip vermeyeceğine yönelik parti içinde iki eğilim öne çıktı.

HDP'nin mutlaka komisyonda yer almasını savunan görüşe karşı, bölgede yaşanan çatışmaya dikkat çeken grup anayasa çalışmalarına bu ortamda katılmanın partiye zarar vereceğini dillendiriyor.HDP'de yeni anayasa konusunda parti içinde ortaya çıkan görüş ayrılığı nedeniyle bugüne kadar bir karara varılamadı.

RET GRUBU

Milliyet'in haberine göre, kulislerde tartışılan birinci görüşün sahipleri, çatışmaların bölge geneline yayıldığını ve savaş boyutunda sürdüğünü, partinin ağır bir saldırıya maruz kaldığını, işlevsiz kılınmaya çalışıldığını belirtiyor. Böyle bir ortamda özgürlükçü bir Anayasa yapmanın mümkün olmadığını ifade eden "ret" grubu, bu doğrultuda uzlaşma komisyonuna üye verilmemesi gerektiğini savunuyor. 

İkinci görüş ise HDP’nin Türkiye partisi olma sloganı ile yola çıktığı, bu kapsamda batıdan da oy aldığını ifade edip sivil siyaset alanında yer alınmasının gerekli olduğunu dillendiriyor. Komisyonda yer alınması gerektiğini dile getiren grubun, HDP’nin komisyona katılmaması halinde sivil siyasetten uzaklaşarak marjinalleşen bir çizgiye gerileyebileceğine dikkat çekiyor. HDP, komisyona katılıp katılmama konusundaki kararını bu hafta sonu gerçekleştirilecek olağan kongrenin ardından verecek.