BIST 10.630
DOLAR 32,24
EURO 34,98
ALTIN 2.431,88
HABER /  GÜNCEL

Hazar'dan medyaya iğneleme

Zaman Gazetesi yazarı, M.Nedim Hazar, Türk medyası, genel yayın yönetmenlerini ve entellektüelleri iğneleyecek bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

M. Nedim Hazar,isimli yazısında Türk medyasının aristokratlarını iğneledi.

Bugün Türk medyası, yayın yönetmenleri, yorumcuları ve entelektüelleri hakkında iğneleyici bir yazı kaleme alacaktım. Ancak posta kutum o kadar tıka basaydı ki, bazı okur dostlarıma buradan cevap yazmayı tercih ettim. Özellikle seçilmiş mesajlar değil, rastgele çekip aldım ve cevapları yazdım. İnşallah yollayan okurlarım buraya alıntıladığım için rahatsız olmazlar.


“Abi ben sizden bir konu hakkında yardım isteyecektim. Üniversitede öğrenciyim; ama bir kitap sunumunu en iyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Sunacağım kitap Ahmet Ümit'in son kitabı: Aşk Köpekliktir... Eleştiriyi hangi tarzda yapmalıyım, yazar ve kitapları hakkında bilgi vermeli miyim, cevabınızı bekleyeceğim. Sami K.”

Sami Bey kardeşim, Ahmet Ümit'in bir tek kitabını okudum ve popüler medyayı, popüler dili, düz anlatımı kullandığı için bende hoş bir etki bırakmadı. Aşk köpeklik midir bilmem; ama şunu bilirim; bütün aşklar çiçek isimleri ile başlayıp hayvan isimleriyle bitiyorlar. Edebiyat ile ilgili yardım talebini anlayışla karşılıyorum. Yine sen iyisin, geçen hafta bir arazi tapusuyla ilgili yardım isteyen mesaj aldım, ne yapacağımı şaşırdım.

“İyi günler. Ben Şeyma... Dünkü söyleşinize katılmıştım. Benim açımdan çok verimli olduğunu düşünüyorum. Daha önce sizin yazılarınız hiç gözüme çarpmamıştı. Bu, belki gazeteyi okumak yerine sadece sayfalarına göz gezdirmekle yetinmemden dolayıdır...

Dün size mail adresinizi sorduğumda bana “Gazeteyi aç ve bak” dediniz ve ben de baktım... Gelen konukların belki de “şöhretli” olmaları çoğu öğrencinin daha fazla ilgisini çekti; fakat ben onların gelmesinden çok sizin gelmenizi, kendi açımdan daha faydalı buluyorum. Bu sayede artık gazete okumaya başlayacağım ve bundan sonra yazılarınızı takip edeceğim. Sizi tanımakla önümde yeni bir ufuk açıldığına inanıyorum, bu yüzden çok mutluyum ve cevap yazarsanız daha mutlu olurum... Şeyma B.”

Sevgili Şeyma, senin gibi okurlara sahip olmak; bir yazara moral veriyor, güç veriyor, bunu bil yeterli.

“Merhaba, nasılsınız?

Ben Almanya'dan yazıyorum. Size bir sorum olacak ve gazeteci kimliğinizle bir araştırabilirseniz belki birçok gazete okuruna cevap vermiş olursunuz. Ali Kalkancı, Müslüm Gündüz, Fadime Şahin yakın tarihimize damga vurmuş 3 isim, şimdilerde ne yerler, ne içerler acaba? Şu anda gece yarısı, Almanya saati ile 03.13. Gazetenizde bana en fazla hitap eden siz olduğunuz için bu sorumu size soruyorum. İlgilenirseniz sevinirim. Can A.”

Sevgili Can. İnan bilmiyorum o kahramanlar neredeler, ne yaparlar. Sadece bunları değil, 28 Şubat'ın diğer kahramanlarını da (Çevik Bir, Özkasnak Paşa vs.) bilmiyorum. Bildiğim tek şey, esas kahraman olan medya hâlâ burada ve kendine yeni bir kurban buldu; AKP hükümeti. Oyun devam ediyor...

“Merhaba Nedim Abi. Ben sizin gazeteden bir okurunuzum. Sizi ve Ahmet Turan Abi'yi takip ediyorum... Sizin televizyon programlarıyla alakalı yazılarınız ilgi çekici (özellikle son ikisi)... Ben üniversitede okuyorum ve arkadaşlarla bir evde kalıyoruz ve (şükür ki evde televizyonumuz yok) sizin de yazılarınızı okudukça buna çok şükrediyorum. “Yeise” düşmemenizi isterim, hâlâ televizyonun önünde robot olmayan insanlar da var... Selamlar. Talha S.”

Talha kardeşim; mektubunu, Ahmet Turan Alkan Hoca'yı da içerdiği için buraya koydum, ola ki ona takdirinizi iletmemişsinizdir. Ben de sizin yaptığınız gibi arada bir Ahmet Hoca'ya mail yazar, takdir ve kıskançlıklarımı iletirim. Bu arada sürekli 'abi' denilmesinin insanda 'Savaş Ay' hissi uyandırıyorsa da, samimiyetin sıcaklığını hissettirmesi açısından hoşuma gittiğini ifade etmeliyim.

YAZI:M.NEDİM HAZAR
ZAMAN