BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin Karaman'a suç duyurusu

Hak ve Adalet Platformu, sigara içen başörtülü kadınlara yönelik tepki çeken sözleri nedeniyle Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Yeni Şafak Gazetesi'ndeki yazısında sigara içen başörtülü kadınlara yönelik yazısı tepki çeken Hayrettin Karaman'a bir tekpi de islami kesimin tanınan isimlerinden oluşan Hak ve Adalet Platformu'ndan geldi.

Hak ve Adalet Platformu bugün saat 13.00'de Çağlayan adliyesine giderek Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Adem Geverî, Ahmet Kaya, Berrin Sönmez, Cihangir İslam, Diyadin Fırat, Edip Yüksel, Ekrem Baran, Fatma Bostan Ünsal, Halil İbrahim Yenigün, Hüda Kaya, İbrahim Sediyani, İslam Özkan, Kadrican Mendi, Mehmet Bekâroğlu, Mehmet Efe, Muharrem Şaşkın, Nurcihan Saatçioğlu Rençber, Nurten Ertuğrul, Ömer Atalar, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Recep İhsan Eliaçık, Süheyla İnal ve Yasin Altıntaş olmak üzere yirmiden fazla ilahiyatçı, siyasetçi, gazeteci ve yazarın bir araya geldiği, “Hak ve Adalet Platformu” Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman hakkında suç duyurusunda bulunacak.

SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Karaman perşembe günü yazdığı yazıda şu ifadeleri kullanmıştı: "Sigara içmeyi hiçbir kimseye yakıştıramam ve caiz görmem; ama bunların başında başörtülü Müslüman hanımlar geliyor. Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaya kapılıyorum; sanki farklı olanlara şunu diyor: “Siz benim başımı örttüğüme bakmayın, benden ümidinizi kesmeyin, sizinle paylaşacağım daha çok şeyim var" ifadelerini kullanan Karaman, "Sigara içmek, sağlığa verdiği kesin zarar sebebiyle hiçbir kimse için caiz değildir, örtünen kadınlar için ise haram işlemenin yanında edebe aykırı davranış da vardır."