BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

CHP'li Mustafa Akaydın'ın şok sözlerine suç duyurusu

15 Temmuz Derneği, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

CHP'li Mustafa Akaydın'ın “O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum.” şeklindeki sözleri tepki çekti.

15 Temmuz Derneği üyeleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Dernek Başkanı Tarık Şebik barada bir açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'ya ait araçtan sesinin yayınladığı Şebik, "15 Temmuz 2016 gecesi asker kılıklı FETÖ'cü teröristler tarafından gerçekleştirilen, Türk vatanını işgal girişimini 'tiyatro izler gibi TV'den izledim. 250 vatandaşımızı devlet öldürdü' şeklinde niteleyen CHP Antalya Milletvekili Akaydın'la ilgi suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan Adliyesi'ne gelmiş bulunuyoruz" dedi. Grup açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini sundu.

Dilekçede, "Akaydın'ın, 15 Temmuz destanına dair küçümseyici, ayağılayıcı, tahkir edici, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve devletin tüm kurumlarını, Türk Silahlı Kuvvetlerini itham edici suçlu gösteren gerçeğe aykırı sözleri nedeniyle cezalandırılmasını talep ediyoruz" denildi.

CHP: ŞAHSINI BAĞLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum." sözlerine ilişkin, "O, şahsını bağlar. 15 Temmuz ile ilgili benim ve partimizin görüşü şudur: 15 Temmuz'da hain bir kalkışma vardı, halkımız tarafından bu kalkışma önlendi" dedi.

Budak, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Siyasi ve ekonomik anlamda dünyanın zor bir dönemden geçtiğini belirten Budak, Türkiye'de de bundan etkilendiğini söyledi.  Budak, üretim olmadan kalkınma, kalkınma olmadan da özgürlük olmayacağını ifade etti.

Bir gazetecinin "CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 'O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum' açıklamasını parti olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Budak, şu yanıtı verdi:

"O, şahsını bağlar. 15 Temmuz ile ilgili benim ve partimizin görüşü şudur: 15 Temmuz'da hain bir kalkışma vardı, halkımız tarafından bu kalkışma önlendi. Kalkışmaya karşı halkımız ile birlikte Meclis de kahramanca direndi."

Budak, FETÖ'nün siyasi ayağının da mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

15 Temmuz Derneğince, Akaydın'ın tepki çeken açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu.