BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  GÜNCEL

Hayırsız torun şeytana uydu

Aile düğüne gitti. Evde sadece babaannne kaldı. Gözü dönen 16 yaşındaki çocuk kafasındaki hain planı uygulamaya koydu.

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, ailesiyle birlikte kalan babaannesini boğmaya çalıştı. Darp ettikten sonra da e baltayla yaraladı.

Ardından da evdeki çelik kasada bulunan para ve altınları çaldı. 16 yaşındaki çocuk ve 27 yaşındaki arkadaşı Antalya'da bir otelde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Orhaniye Mahallesi'nde oturan Nafide Ö. (73), birlikte yaşadığı oğluyla gelininin 4 Nisan akşamı Bursa'daki bir yakınlarının düğününe gitmeleri üzerine evde yalnız kaldı.

EŞARPLA BOĞMAYA ÇALIŞTILAR

Yaşlı kadının oturduğu sırada eve giren iki kişi, evin kiler bölümüne götürdükleri Nafide Ö'yü ip ve eşarpla boğmaya çalıştı. İki zanlı, kendilerine direnince darp ettikleri yaşlı kadını, başına baltayla vurarak yaraladıktan sonra evde bulunan çelik kasayı anahtarla açtı.

[PAGE]

ÇELİK KASAYI AÇIP SOYDULAR

Zanlılar, kasada bulunan 1500 dolar, 15 bin TL, 2 altın set takımı, 11 bilezik ile çok sayıda Cumhuriyet altını ve yarım altını alarak olay yerinden kaçarken, gece yarısı eve dönen Ö. çifti, yaşlı kadını kilerde kanlar içerisinde baygın halde bulunca 112 Acil Servis hattını aradı.

İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Nafide Ö, kendisine iki kişinin saldırdığını, ancak zanlıları göremediğini söyledi.

KANLI ELBİSELER VE CEP TELEFONU

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri, kasanın anahtarla açılmasından, evde bulunan kanlı elbiseler ve cep telefonu kayıtlarından yola çıkarak, olayın yaşlı kadının torunu B.Ö. ve çocuğun arkadaşı Ersin Y. (27) tarafından gerçekleştirildiğini, çelik kasanın B.Ö'nün yaptırdığı yedek anahtarla açıldığını belirledi.

[PAGE]



Teknik takip sonucu Antalya'da bir otelde oldukları tespit edilen zanlılar, Bursa, Antalya ve İnegöl Emniyet müdürlüklerinin ortak çalışması sonucu kaldıkları otel odasında yakalanarak, dün akşam İnegöl'e getirildi.

Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SENDEN UTANIYORUZ

Bu arada, B.Ö'nün emniyet müdürlüğünden adliye binasına götürüldüğü sırada, adliye binası önünde bekleyen babası, ''Yaktın kendini. Bir daha oradan çıkma. Senden utanıyoruz''diye bağırırken, Ersin Y'yi de işaret ederek ''Senin başını bu yaktı'' dedi.

Öte yandan, torunu ile arkadaşının saldırısı sonucu yaralanan Nafide Ö'nün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.