BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Haydarpaşada tren seferleri durdu

Memurların bir günlük "uyarı grevi" kapsamında Haydarpaşa Garı'nda tren seferleri durdu.

Abone ol

TCDD'de çalışan işçilerin, memur konfederasyonlarının aldığı bir günlük "uyarı grevi"ne destek amacıyla işbaşı yapmamaları nedeniyle Haydarpaşa Garı'ndan, banliyö, ana hat ve bölgesel yolcu trenleri sefere çıkmadı.

Haydarpaşa Garı'na gelerek beraberindeki sendikacılarla basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, demir yolu işçilerinden "uyarı grevi"ne büyük destek olduğunu belirterek, "İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Diyarbakır gibi büyük şehirlerde greve büyük destek var. Bu şehirlerde banliyö ve ana hat trenleri bugün çalışmayacak. Trenlerin yanı sıra hastaneler, yatan hastaları ve acil hastalar dışında bugün hizmet vermeyecek. Greve öğretmenlerden de büyük katılım bekliyoruz" dedi.

Evren ayrıca, grevin bayramdan önce gerçekleştirilmesinin kasıtlı olarak belirlenmediğini kaydederek, "Daha ağır koşullarda bu grevi gerçekleştirmek istemedik. Vatandaşlarımızdan eylemimize anlayış göstermelerini umuyoruz. Yaptığımız eylem, özünde onlara daha iyi hizmet sunabilmek içindir" şeklinde konuştu.

Evren ve beraberindekiler, garda görevli olan ve greve katılan çalışanları ziyaret ederek, trenlere ve garın çeşitli yerlerine "Bu iş yerinde grev var" pankartlarını astı.

ADANA-MERSİN TREN SEFERLERİ

İş bırakma eylemi kapsamında, Adana-Mersin arasındaki tren seferleri de durdu.

Adana Garı'nda memurlar, 1 günlük iş bırakma eylemi öncesi, grev pankartları asıp, önlükler giydiler. Eyleme, Ulaşım Sen ve BTS üyeleri de destek verdi. Memurlar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Eylem nedeniyle Adana-Mersin arasındaki tren seferleri de durdu. Mersin yönüne gitmek için gara gelen vatandaşlara eylemciler, 'uyarı grevi' yaptıklarını ve trenlerin gece 24.00'e kadar çalışmayacağını söyledi. Bunun üzerine vatandaşlar, işyerlerine gidebilmek için toplu taşıma araçlarına yöneldi.

Bu arada, Gaziantep yönünden İstanbul güzergahına sevkiyatı yapılan bir grup askerin de uyarı grevi nedeniyle tren seferlerinin durması üzerine garda beklediği görüldü.