BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

DTPli yöneticiye ilginç ceza

DEHAP’ın eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’a ilginç ceza. Uzman bir rehber Bakırhan'ı rehabilite edecek.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Yeni TCK ile kitap okuma cezası gibi ilginç pek çok ceza da hukuk sistemimize girdi. Bu çok konuşulan cezalardan birini alan ise ilginç bir isim. Kapanan DEHAP’ın Genel Başkanı Tuncay Bakırhan.

Şu an DTP’nin Başkan Yardımcılığı görevini yapan Bakırhan’a 1 yıl rehberlik hizmeti sunma cezası verildi. Bakırhan görevlendirilecek bir uzman rehberce takip edilecek, zararlı alışkanlıklardan ve suçtan uzak durması için öğütler alacak.

Kapanan DEHAP eski Genel Başkanı Bakırhan’a verilen cezanın nedeni 2004 yılında partisinin Iğdır İl Başkanlığı binası önünde yaptığı bir konuşma. Bakırhan’a burada yaptığı konuşma nedeniyle dava açıldı. Davanın sonunda Bakırhan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna muhalefet suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası ve ayrıca siyaset yasağı aldı. Ancak cezası daha önce suçu bulunmadığı ve iyi hali nedeniyle ertelendi.

Mahkeme bunu yeterli bulmadı. Bakırhan’a, "kişilikleri ve sosyal durumları göz önünde bulundurularak suçtan uzak durmaları amacıyla görevlendirilecek bir uzman marifetiyle 1 yıl süre ile rehberlik hizmeti sunulmasına" karar verdi.

Görevlendirilen uzman rehber kişiyi zararlı alışkanlıklar edinebileceği çevrelerden uzak kalma ve sorumluluk bilinciyle iyi bir hayat sürmesini temin için öğütte bulunacak, yol gösterecek. Bakırhan'ın davranışları takip edilecek, sosyal uyumu ve sorumluluk bilincindeki gelişmeler üçer aylık sürelerle rapor edilerek hâkime gönderilecek. Cezayı “Aziz Nesin’lik bir olay" olarak nitelendiren Bakırhan karara itiraz edecek.

Bakırhan daha önce de yine Gösteri ve Yürüyüş Yasasına Muhalefetten 1 yıl 6 ay ceza verilmiş, cezası ertelenerek 1.5 yıl kamu hizmetlerinden men cezası almıştı.