BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45

Hayatla Beraber

UNESCO tarafından 17/Aralık/ 1994 tarihinde dünya miras listesine alanına ve ülkemizin kendine özgü mimarisiyle tüm dünyada örnek gösterilen konaklarıyla Safranbolu her mevsim ayrı bir güzel.

 Merhabalar,

Bu hafta müze kentimiz Safranbolu’daydım. Hayatla Beraber Safranbolu televizyon programının çekimleri için gittiğim, UNESCO tarafından 17 Aralık 1994 tarihinde dünya miras listesine alınan ve ülkemizin kendine özgü mimarisiyle tüm dünyada örnek gösterilen konaklarıyla Safranbolu, her mevsim ayrı bir güzel.

  

Taşa ve ahşaba mühürlü kentte, sadeliğin içerisinde soyluluk diye ifade edilen konakları ve otantik dokusuyla her defasında ayrı bir heyecan, ayrı bir hasretle kendisini özleten bu kentin, Arnavut kaldırımlı taş sokaklarında, çarşılarında dolaşırken her defasında geçmişi, bugünü ve geleceği düşündürüyor. 

  

Özellikle dünyanın dört bir yanında ülkemizi özleyerek yaşayan vatandaşlarımız için Anadolu’nun sıcaklığını, memleket hasretini adeta çeşmelerinde zaman akan bu kenti sizlere buluşturmak oldukça anlamlı ve özeldi.

   

Hayatla Beraber Safranbolu programını izlemek için linke tıklaya bilirsiniz.

 

Çocuklarından yaşlı insanlarının manalı bakışlarına kadar birçok ayrıntı da, Safranından lokumuna, konaklarından doğal güzelliklerine, lokum tadında bir ziyaretti.  Safranbolu halkının göstermiş olduğu duyarlılık, emek ve özveri ile selamlarını getirdim sizlere.

  

Ülkemizi adım adım gezmeye, yazmaya, izletmeye, Allah sağlık sıhhat verdikçe sizlerle buluşturmaya devam edeceğim, karınca kararınca gönlümüzce…

Tatil tadında kalın