BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hayat kurtaran üç saniye

İzmir'deki terörist saldırısı ölümlere sebep olabilirdi ama teröristlerin zamanlama hatası faciayı önledi.

Abone ol İzmir'in Yağhaneler Semti'nde polis servis aracı ile askeri otomobil geçerken yol kenarına park edilen bomba yüklü otomobilin infilak etirilmesiyle 18 kişinin yaralandığı saldırıda teröristin zamanla hatası yaparak cep telefonu düzeneğini erken harekete geçirmesi, daha büyük faciayı önledi.

Bomba yüklü otomobilin, hedef seçilen polis servis midibüsü ve askeri otomobil tam hizasına gelmeden 3 saniye önce infilak ettirildiğini saptayan uzmanlar, bu sayede çok sayıda kişinin şans eseri yaşamının kurtulduğunu söyledi. Uzmanlar, bu zamanlama hatasının teröristlerin telsiz düzeneğini değil de cep telefonunu kullandığını gösterdiğini kaydetti.

Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdüren polis, olay anında saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bölgede olup yaşananları izlediğini, araçların tam geçişi sırasında patlamayı gerçekleştirememelerinin, cep telefonu düzeneğini kullandıklarını gösterdiğini bildirdi. Saldırıda, kısa mesafeli telsizlerin kullanılması durumda, araçların tam geçişi sırasında anında patlamanın olacağı, çevreye ve insanlara verdiği zararın daha büyük olacağı kaydedildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, dün gerçekleştirilen bombalı eylemle ilgili geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor. Olay yerinden elde edilen parçalar ve görgü tanıklarının ifadeleriyle titiz çalışma sürerken, saldırıda yaralanan 18 kişiden 10'u taburcu edildi. Yaralılardan Albay Ahmet Kılınç, polis memurları Abbas Kalender ve Sacit Kaskatı, olay sırasında orada bulunan Ayşe Yenidoğan, eşi Ramiz Yenidoğan ve Recep Simit'in İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, er Hüseyin Arısoy ve Doğan Özden'in de Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri sürüyor. Yaralılardan, Kulak Burun Boğaz Servisi'nde gözetim altında tutulan Albay Ahmet Kılınç'ın hayati tehlikeyi atlattığı, şoförü er Hüseyin Arısoy'un ise durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi. Hayati tehlikesi devam eden er Arısoy'un, iki kez kalbinin durduğu, doktorların müdahale ederek yeniden yaşama döndürdüğü belirtildi.