BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İhaleye fesat Manisayı karıştırdı

Manisa Devlet Hastanesinde ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen 3 doktorun görev yeri değiştirildi.

Abone ol Manisa Devlet Hastanesinde ihaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen 3 doktorun, müfettiş soruşturmasından sonra yer değişikliğinin uygun görülmesi üzerine tayinlerinin çıktığı öğrenildi.

Manisa Sağlık Müdürü Ziya Tay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce diyaliz malzemesi alımına ilişkin şartnamenin uygun olmadığı iddiasıyla Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından Manisa Devlet Hastanesinde soruşturma başlatıldığını bildirdi.

80 bin YTL değerinde olan ihaleyle ilgili şartnamenin uygun hazırlanmadığı gerekçesiyle görevli 3 personelin atama yazılarının geldiğini ifade eden Tay, doktorların Manisa'nın Kula ve Gördes ilçeleri ile Şanlıurfa'ya tayinlerinin çıktığını söyledi.

Doktorların itirazda bulundukları olayla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirten Tay, şöyle devam etti:

''Müfettiş raporunda hastane idaresi soruşturmaya alınmadı. Bize gelen müfettiş, disiplin cezası önermiş. (İhale şartnamesi uygun hazırlanmamış, fesat karıştırılmış, firmayı kayırmış ve bundan dolayı buna kademe ilerlemesini durdurma cezası verelim) denmiş. Disiplin yönden bir ceza vardır. Bu doktorlara idari ceza olarak da görev yeri değikliği önerilmiş. Bir de (adli yönden bir şey yapılmış olmalıdır) deniyor. Ama bize gelen bir resmi yazı yok. Olması lazım, yoksa soruşturma eksik olur. Hem ihaleye fesat karıştıracaksın, hem de adli yönden bir şey yapmayacaksın. Böyle bir şey pek mümkün olmaz.''