BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hayalet 18 yıldır Operada

Operadaki Hayalet, Broadway'de, en uzun süre sahnelenen müzikal oldu.

Abone ol

Ünlü İngiliz besteci Andrew Lloyd Webber'in en tanınmış eserlerinden olan "Phantom of the Opera" (Operadaki Hayalet), 18 yılda 7486'ıncı kez izleyiciyle buluştuğu Broadway'de, en uzun süre sahnelenen müzikal oldu.

Besteci Lloyd Webber, Operadaki Hayalet'in, yine kendi eseri olan "Cats" müzikalinin rekorunu elinden almasıyla ilgili olarak, "Başarı için hazır bir formülünün olmadığını" söyledi. 57 yaşındaki Webber, "Eğer bir formülüm olsaydı, onu uygular ve yeni bir eser yazardım" diye konuştu.

Müzikalin başarısı, dün yapılan temsilden sonra Waldorf-Astoria otelinde düzenlenen maskeli baloyla kutlandı.

Webber, Broadway'de sahnelenmesini çok istediği eserinin, Kuzey İrlanda'daki din savaşı ve terörizmi konu alan "The Beautiful Game" olduğunu söyledi.

Bu eserin, diğerlerinden çok farklı olduğunu belirten besteci, konusunun oldukça sert olması nedeniyle birçok insanın bundan çok hoşlanmadığını kaydetti. Webber, "Bence bu eser, çok uzun zamandır yazdığım en iyi müzikleri içeriyor. Broadway'de izlemek muhteşem olurdu" dedi.

İngiliz yazar Ben Elton'la kaleme aldığı The Beautiful Game'de, dini çatışmaların genç insanları nasıl etkilediğini anlattıklarını belirten Webber, konunun bugünkü gerçeklerle oldukça ilgili olduğunu söyledi.