BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.398,66
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sinemadan tiyatroya!

Türk sinamasının başyapıtı 'Selvi Boylum Al Yazmalım' artık sahnede!

Abone ol

Türk sinemasının ödüllü filmi 'Selvi Boylum Al Yazmalım'ın tiyatro uyarlamasının galası dün akşam yapıldı. İstanbul'da, Sadri Alışık Tiyatrosu oyuncularının sahneye koyduğu oyunu 28 yıl önce filmin başrollerinde oynayan Türkan Şoray ve Kadir İnanır da izledi.
 
1977 yılından bu yana diyalogları ve müziğiyle Türk sinemaseverlerin gönlünde taht kuran 'Selvi Boylum Al Yazmalım'da Asya rolünü Türkan Şoray,  İlyas rolünü Kadir İnanır, Cemşit rolünü de Ahmet Mekin oynamıştı.
 
Tiyatroda ise aynı karakterleri sırasıyla İpek Tuzcuoğlu, Kerem Alışık ve Menderes Samancılar canlandırdı.
 
Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları

Yönetmenliğini ve dekorunu Barış Erdenk'in, uyarlamasını Hülya İniş'in yaptığı, kostümlerini ise Çolpan İlhan'ın hazırladığı oyunda diğer rolleri aralarında Gülsen Tuncer, Zuhal Topal, Metin Büktel, Muharrem Özcan ve Erkan Tura'nın da bulunduğu Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları paylaşıyor.
 
Filmin başrol oyuncuları 28 yıl sonra eserin tiyatro versiyonunu izlemek için biraradaydı. Oyuncular salondaki izleyiciler tarafından da büyük alkış aldı.
 
Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un aynı adlı romanından 1977 yılında Ali Özgentürk tarafından sinemaya uyarlanan 'Selvi Boylum Al Yazmalım' birçok ödül almıştı.